Kategórie produktov

Odber noviniek

BIO Agávový sirup 250ml Health Link, Mexiko Zväčšiť

BIO Agávový sirup 250ml Health Link

Ags25h

3,50 €

Pridať do obľúbených

Vypredané

Nákupom tohto produktu môžete získať vernostné body v počte 3 bodov. Ak Váš košík bude obsahovať celkom 3 bodov potom ich môžete premeniť na zľavový kupón s hodnotou 0,15 €.


  • Recenzie

    Momentálne žiadne príspevky (názory) od zákazníkov.

    Napísať názor

    BIO Agávový sirup 250ml Health Link

    BIO Agávový sirup 250ml Health Link

    Názory zákazníkov

  • Tento sirup z Agáve je triedy amber, ma tmavo jantárovú farbu a príjemnú sladkú chuť. Agávový sirup je komerčne vyrábané sladidlo získavané z niekoľkých druhov agáve. Je sladší ako med, ale býva redšie a tekutejšie. Pri výrobe agávového sirupu je miazga zo strednej časti rastliny extrahovaná, filtrovaná a zahrievaná pri nízkych teplotách, kedy dochádza k rozloženiu polysacharidov na jednoduché cukry. Hlavným polysacharidom je inulín alebo fruktosan, ktorý je tvorený prevažne fruktózou. Táto šťava je potom koncentrovaná na tekutinu vo forme sirupu. Jeho farba je od svetlej až po tmavo jantárovú.

    Agávový sirup bol mexickými Aztékmi po stáročia používaný ako sladidlo a dochucovadlo. Boli si vedomí aj jeho zdravotnými účinkami a používali ho i ako medicínu, predovšetkým pri hojení rán a liečbe kožných infekcií.

    Moderné lekárske štúdie potvrdzujú hojivé vlastnosti agáve a vyzdvihujú jej priaznivý glykemický profil. Sacharid inulín má nízky glykemický index, ktorý poskytuje sladkú chuť bez nezdravého rýchleho navýšenia krvného cukru, ktorý spôsobuje väčšina ostatných druhov cukrov. Agávový sirup je chutné prírodné sladidlo, ktoré môžu používať ľudia na redukčnej diéte, niektorí diabetici a všetci, ktorí chcú cielene v strave obmedziť rafinované cukry s vysokým glykemickým indexom.

    Agávový sirup obsahuje predovšetkým fruktózu a glukózu. Jeho účinok na hladinu krvného cukru (merané podľa jeho glykemického indexu a glykemickej záťaže) je porovnateľný s fruktózou, ktorá má oba glykemické ukazovatele oveľa nižšie ako stolový cukor cukróza. Avšak, konzumácia veľkého množstva fruktózy môže byť pre ľudské telo škodlivé!

    Použitie Agávového sirupu:

    Agávový sirup je približne 1,5 krát sladší ako cukor a v receptoch preto často nahrádza cukor alebo med. Pre vegetariánov je vítanou alternatívou k medu, ktorý niektorí považujú za živočíšny produkt. Agávový sirup sa ľahko a rýchlo rozpúšťa, a preto je vhodným sladidlom do studených nápojov, napr ľadový čaj. Pridáva sa tiež do raňajkových cereálií ako spojivo.

    Do sladkého pečiva, dezertov, ovocných šalátov, jogurtov, na musli, palacinky, na osladenie nápojov.

    Zloženie:

    100% BIO Agávový sirup

    Objem:

    250 ml

    Krajina pôvodu:

    Mexiko

    Skladovanie:

    Skladujte pri teplote medzi 10°C a 35°C.

    BIO certifikácia:

    Certifikácia EUProdukt ekologického poľnohospodárstva

     

    Priemerné výživové hodnoty v 100g BIO agávového sirupu

    Energetická hodnota 1345 kJ / 321 kcal
    Bielkoviny 0 g
    Sacharidy 82 g
    Tuky 0 g
    Cholesterol 0 mg
    Vláknina 0 g
    Sodík 0 g
  • Bez lepku áno
    Bez GMO áno
    Forma sirup
    BIO kvalita áno
    Vegan áno
    Objem 250 ml
    Krajina pôvodu Mexiko

7 ďalšie produkty v tej istej kategórii:

Zákazníci, ktorí si kúpili tento produkt, si kúpili aj...