Ags25h
Skladom / min. trvanlivosť 3.1.2027
Pozor: skladom posledné kusy
Dátum dostupnosti:
Nákupom tohto produktu môžete získať vernostné body v počte 3 bodov. Ak Váš košík bude obsahovať celkom 3 bodov potom ich môžete premeniť na zľavový kupón s hodnotou 0,15 €.
Momentálne žiadne príspevky (názory) od zákazníkov.
Tento sirup z Agáve je triedy amber, tmavo jantárovej farby a príjemná sladká chuť. Agávový sirup je komerčne vyrábané sladidlo získavané z niekoľkých druhov agáve. Je sladší a redší ako med. Vyrába sa z miazgy zo strednej časti rastliny, ktorá sa extrahuje, filtruje a zahrieva pri nízkych teplotách, kedy dochádza k rozloženiu polysacharidov na jednoduché cukry. Hlavným polysacharidom je inulín alebo fruktosan, ktorý je tvorený prevažne fruktózou. Táto šťava sa potom koncentruje na tekutinu vo forme sirupu, ktorého farba môže byť od svetlej až po tmavo jantárovú.
Agávový sirup bol mexickými Aztékmi po stáročia používaný ako sladidlo a dochucovadlo. Boli si vedomí aj jeho zdravotnými účinkami a používali ho i ako medicínu, predovšetkým pri hojení rán a liečbe kožných infekcií.
Moderné lekárske štúdie potvrdzujú hojivé vlastnosti agáve a vyzdvihujú jej priaznivý glykemický profil. Sacharid inulín má nízky glykemický index, ktorý poskytuje sladkú chuť bez nezdravého rýchleho navýšenia krvného cukru, ktorý spôsobuje väčšina ostatných druhov cukrov. Agávový sirup je chutné prírodné sladidlo, ktoré môžu používať ľudia na redukčnej diéte, niektorí diabetici a všetci, ktorí chcú cielene v strave obmedziť rafinované cukry s vysokým glykemickým indexom.
Agávový sirup obsahuje predovšetkým fruktózu a glukózu. Jeho účinok na hladinu krvného cukru (merané podľa jeho glykemického indexu a glykemickej záťaže) je porovnateľný s fruktózou, ktorá má oba glykemické ukazovatele oveľa nižšie ako stolový cukor cukróza. Avšak, konzumácia veľkého množstva fruktózy môže byť pre ľudské telo škodlivé!
Agávový sirup je približne 1,5 krát sladší ako cukor a v receptoch preto často nahrádza cukor alebo med. Pre vegetariánov je vítanou alternatívou k medu, ktorý niektorí považujú za živočíšny produkt. Agávový sirup sa ľahko a rýchlo rozpúšťa, a preto je vhodným sladidlom do studených nápojov, napr ľadový čaj. Pridáva sa tiež do raňajkových cereálií ako spojivo.
Do sladkého pečiva, dezertov, ovocných šalátov, jogurtov, na musli, palacinky, na osladenie nápojov.
100% BIO Agávový sirup
250 ml
Mexiko
Skladujte pri teplote medzi 10°C a 35°C.
Energetická hodnota | 1345 kJ / 321 kcal |
Bielkoviny | 0 g |
Sacharidy | 82 g |
Tuky | 0 g |
Cholesterol | 0 mg |
Vláknina | 0 g |
Sodík | 0 g |
Bez lepku | áno |
Bez GMO | áno |
Forma | sirup |
BIO kvalita | áno |
Vegan | áno |
Objem | 250 ml |
Krajina pôvodu | Mexiko |