Vcp25z
Španielsky obnôžkový včelí peľ z ekologického hospodárstva je vynikajúci zdroj energie, enzýmov, bielkovín, vitamínov B a mnohých iných nutričných látok. Včielky na svojich cestách zbierajú z kvetov okrem nektáru aj peľové zrniečka, ktoré zvlhčujú výlučkami svojich žliaz s nektárom a formujú do malých guličiek nazývaných peľové obnôžky.
Táto verzia produktu je vypredaná
Pozor: skladom posledné kusy
Dátum dostupnosti:
Nákupom tohto produktu môžete získať vernostné body v počte 12 bodov. Ak Váš košík bude obsahovať celkom 12 bodov potom ich môžete premeniť na zľavový kupón s hodnotou 0,60 €.
Momentálne žiadne príspevky (názory) od zákazníkov.
Včelí peľ je bohatá prírodná rastlinná potravina pre včely, ktorá sa nazýva aj ako "fontána mladosti". Štúdie ukazujú, že včelí peľ poskytuje skoro všetky látky potrebné pre každodennú správnu funkciu ľudského tela. Hovorí sa, že je to najkomplexnejšia potravina z darov prírody! Vďaka bohatosti a rôznorodosti mnohých divoko rastúcich kvetín v civilizáciou nezasiahnutých a neznečistených prírodných oblastí Španielska je tento včelí peľ vysoko kvalitný, chutný a čistý. Španielsky včelí peľ obsahuje viac ako päť tisíc enzýmov a tisíce fytonutrientov ako sú koenzýmy, bioflavonoidy, fytosteroly a karotenoidy. Odborníkmi je považovaný za jeden z najlepších na svete, je to veľmi silný a koncentrovaný zdroj energie.
Obsahuje približne 24% bielkovín, rovnako ako mastné kyseliny, 11 druhov sacharidov, 27 druhov minerálnych látok (vrátane veľkého množstva vápnika a fosforu v ideálnom pomere 1:1, horčíka, medi, zinku a železa) a vitamíny A, C, B1, B2 , B3, B5, B6, B12, D a E. Včelí peľ je bohatým zdrojom vysoko kvalitných bielkovín, pretože obsahuje všetky esenciálne aminokyseliny, najmä s vysokým obsahom tryptofánu, lyzínu a metionínu. Včelí peľ je mimoriadne bohatý na väčšinu vitamínov B a to aj na vitamín B12, ktorý je predovšetkým dôležitý pre vegetariánov, vegánov a vitariánov. Ďalej obsahuje esenciálne mastné kyseliny ako kyselinu alfa-linolénovú. Klinicky bolo preukázané, že včelí peľ znižuje vedľajšie účinky chemoterapie a rádioterapie, vďaka jeho vykazovanej úlohe zvyšovania úrovne protilátok v tele. Ďalšie vedecké štúdie na Stanford Research Inštitúte taktiež zistili, že včelí peľ chránil myši počas röntgenovej (x-ray) terapie a zabránil v rozvíjaní rakovinových nádorov.
Včelí peľ radíme medzi včelie produkty, ale je to vlastne produkt kvitnúcich rastlín. Včely na svojich cestách, kedy navštívia aj viac než tisíc kvetov pri jednom výlete z úľa, nazbierajú z kvetov okrem nektáru aj peľové zrniečka. Zlaté peľové zrnká sú mikroskopickej veľkosti, ale včely ich nazbierajú milióny, ktoré zvlhčujú výlučkami svojich žliaz a nektáru a formujú do malých guličiek nazývaných peľové obnôžky. Tvar a farba sú pre každý druh rastliny rozdielne. Tieto obnôžky včely prenášajú do úľa na zadnom páre nožičiek. Včela medonosná dokáže uniesť cca 40 mg peľu. K zberu slúžia mriežky umiestnené pri vchode do úľa (tzv. peľochyty), ktorými včela musí prejsť, a tým na nich zanechá 10% až 30% percent peľu. Včelám sa nikdy nesmie takto odobrať viac ako 30% peľu, inak by zoslabli. Peľ predstavuje pre včely základnú potravinu od ktorej závisí výchova nových generácií včiel, nakoľko je potravou lariev.
Tento španielsky peľ sa starostlivo suší pri teplote podobnej ako vo včeľom úli, teda pod 38 °C. Suší sa pomaly na menej než 7% vlhkosti, aby sa zastavila prirodzená fermentácia a znehodnocovanie peľu a pritom aby bolo dosiahnutej čo najvyššej kvality, čistoty a lahodnej bohatej chuti. Sušený obnôžkový peľ nielen vyzerá, ale aj chutí ako cukrárenský posyp, má príjemnú bylinnú vôňu a sladkastú chuť.
Začnite 1 polievkovou lyžicou (cca 14,2 gramov) denne u dospelých a detí od 5 rokov. V prípade vysokej fyzickej či psychickej záťaže zvýšte množstvo denných dávok. Včelí peľ možno použiť do koktejlov alebo iných nápojov, na rôzne pokrmy alebo ho môžete jesť len tak po lyžičke ako desiatu.
Keďže tento včelí peľ je koncentrovaným zdrojom vysoko kvalitných bielkovín, je možné ho veľmi dobre kombinovať s proteínovým práškom (napr. konopný proteín), ktorý je organizmom ľahko stráviteľný. Kombinácia včelieho peľu s proteínovým práškom efektívne pokryje každodennú potrebu bielkovín.
Ďalšou možnosťou je skombinovať včelí peľ s mladým jačmeňom. Tým si zaistíte pomalé uvoľňovanie energie a podporu imunitného systému po celý deň.
Odporúčané dávkovanie: 1. spôsob: 2 čajové lyžičky obnôžkového peľu a 2 čajové lyžičky medu rozmiešame v 2 dl vody a užívame 3 x denne. 2. spôsob: 25g obnôžkového peľu vmiešame do 250g medu, užívame 3 x denne 1 čajovú lyžičku.
UPOZORNENIE: Niektorí ľudia môžu pri užívaní včelieho peľu zaznamenať drobné žalúdočné a črevné podráždenie a preháňavý účinok. Vzhľadom k bohatosti výživných látok existuje aj možnosť alergickej reakcie na včelí peľ (cca 0,5 promile všetkých ľudí). Preto odporúčame alergický test pred užívaním, a to tak, že si nanesiete malé množstvo peľu s medom na zápästie do oblasti, kde je cítiť tep. Ak sa po 3-5 hodinách objaví červená škvrna, potom ste s najväčšou pravdepodobnosťou na včelie produkty alergickí a včelí peľ neužívajte.
Obsah: 250g sušeného prírodného včelieho peľu z ekologického hospodárstva Španielska. Produkt v BIO/organickej kvalite bez umelých farbív, plnív, spojív, konzervačných látok a iných prísad, bez GMO, v svetlu nepriepustnom, znovu uzatvárateľnom ZIP obale. Neobsahuje lepok (glutén), vhodný pre celiatikov, vegetariánov a vegánov.
Priemerné výživové hodnoty na 100g: Energia 282kcal / 1179kJ, bielkoviny 15.3g, tuky 5.9g (z toho nasýtené 0.7g), sacharidy 41.1g (z toho cukry 39.8g), vláknina 13.7g, sodík 0.13g.
Krajina pôvodu: Španielsko
Produkt nie je určený k používaniu ako náhrada pestrej a vyváženej stravy. Po užití vytlačte z balenia prebytočný vzduch a skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste.
UPOZORNENIE: Podľa nariadenia Európskeho parlamentu a rady ES č. 1924 z roku 2006, nemôžu byť žiadnym potravinám priraďované iné výživové a zdravotné tvrdenia okrem povolených. Všetky informácie o výživových a zdravotných tvrdeniach uvedené na našej stránke sú len súborom informácií voľne prístupných z domácich a zahraničných informačných zdrojov a za žiadnych okolností nie sú dôkazom o skutočnom pôsobení potraviny prípadne jej nutričných a liečivých účinkoch. Pokiaľ chce spotrebiteľ presné informácie podložené odbornými a vedeckými štúdiami je dôležité oboznámiť sa s nimi prostredníctvom všetkých dostupných odborných zdrojov. Možné pozitívne ale aj nežiadúce účinky potraviny treba pred použitím vždy vopred konzultovať so svojím lekárom!
Bez lepku | áno |
Bez GMO | áno |
Forma | granule |
BIO kvalita | áno |
RAW | áno |
Obsah | 250 g |
Krajina pôvodu | Španielsko |