Kategórie produktov

Odber noviniek

BIO Kakaová hmota Criollo RAW 500g Zdravovýživa

Kkh50z

Raw kakaová hmota z kakaových bôbov vzácnej starovekej odrody kakaovníka Criollo z Peru predstavuje základnú surovinu pre výrobu čokolád, je to 100% horká čokoláda. Vzniká mletím sušených fermentovaných kakaových bôbov na jemno (podobne ako orechové maslá) až vznikne tekutá hmota, ktorá prirodzene vytuhne. Je bohatá na minerály najmä magnézium, železo, tuky, vlákninu a bielkoviny. Obsahuje množstvo antioxidantov, vitamínov, minerálov, antistresových a antidepresívnych zlúčenín na dobrú náladu a jasnú myseľ.

 

Viac detailov

12,50 €

Pridať do obľúbených

Skladom / EXP 27.7.2019

Nákupom tohto produktu môžete získať vernostné body v počte 12 bodov. Ak Váš košík bude obsahovať celkom 12 bodov potom ich môžete premeniť na zľavový kupón s hodnotou 0,60 €.


  • Recenzie

    Momentálne žiadne príspevky (názory) od zákazníkov.

    Napísať názor

    BIO Kakaová hmota Criollo RAW 500g Zdravovýživa

    BIO Kakaová hmota Criollo RAW 500g Zdravovýživa

    Raw kakaová hmota z kakaových bôbov vzácnej starovekej odrody kakaovníka Criollo z Peru predstavuje základnú surovinu pre výrobu čokolád, je to 100% horká čokoláda. Vzniká mletím sušených fermentovaných kakaových bôbov na jemno (podobne ako orechové maslá) až vznikne tekutá hmota, ktorá prirodzene vytuhne. Je bohatá na minerály najmä magnézium, železo, tuky, vlákninu a bielkoviny. Obsahuje množstvo antioxidantov, vitamínov, minerálov, antistresových a antidepresívnych zlúčenín na dobrú náladu a jasnú myseľ.

     

    Názory zákazníkov

  • RAW organická kakaová hmota (nazývaná ako kakaový likér alebo kakaová pasta) vzniká mletím (podobne ako orechové maslá) nepražených fermentovaných sušených kakaových bôbov za studena na tekutú 100% horkú čokoládu, ktorá neskôr vytuhnne. Je to prvotný produkt zo spracovávania kakaových bôbov. Nami ponúkaná kakaová hmota pochádza z vzácnej Criollo odrody kakaovníka z Peru, tzv. "kráľovná kakaa". Ďalej na získanie kakaového masla sa z tekutej hmoty oddeľuje tuk a zostávajúca hmota/koláč sa pomelie na kakaový prášok (obsah len okolo 10% tuku). Kakaová hmota prirodzene obsahuje okolo 52% kakaového masla/tuku a je teda ideálnou základnou surovinou pre výrobu čokolád veľmi jemnej konzistencie a rôznych druhov čokoládových pochúťok. Možno ju ľahko použiť do čokoládových cukríkov, RAW zákuskov, alebo kokteilov bez toho, aby boli stratené prednosti tohto známeho "pokrmu bohov". Ak hľadáte 100% horkú čokoládu tak tou je naša kakaová hmota.

    Produkty z kakaovníka a kakových bôbov

    Kakaová hmota je plná antioxidantov, vitamínov a minerálov, dodáva telu množstvo energie. Vďaka obsahu prírodných antistresových a antidepresívnych zlúčenín podporuje dobrú náladu a jasnú myseľ. Kakao stimuluje sekréciu endorfínov (hormónov šťastia) navodzujúce príjemný pocit.

    Ako si doma vyrobiť zdravú nutričnú čokoládu?

    Pravdepodobne už viete, že bežne dostupné čokolády z obchodu obsahujú približne 43-58 gramov rafinovaného bieleho cukru na 100g výrobku, mliečne zložky ak ide o mliečnu čokoládu, niekedy aj použitie stužených rastlinných tukov. Doma si však veľmi jednoducho môžete vyrobiť svoju vlastnú zdravú verziu tejto neodolateľnej maškrty so zdravším sladidlom nižšieho obsahu, záleží len od vašej fantázie a chutí.

    Ako základnú surovinu použijeme buď kakaovú hmotu (obsahuje už 52% podiel kakaového masla) alebo kakaový prášok, ktorý sa vmieša do kakaového masla alebo kokosového oleja (prípadne kombinácia oboch tukov).

    Výhodou použitia kakaovej hmoty je jemnejšia štruktúra výslednej čokolády a to, že kakaové maslo už tvorí polovičný podiel tejto suroviny.

    Ak použijete kakaový prášok (obsahuje okolo 10% tuku), odporúčame ho preosiať cez jemné sitko aby ste sa zbavili akýchkoľvek hrudiek za účelom jemnosti čokolády. Nevýhodou je už spomínané preosievanie a potreba zvlášť kakaového masla. Výhodou však pre niekoho môže byť, že kakaový tuk nahradí kokosovým olejom alebo vzájomnou kombináciou oboch.

    Postup prípravy: Kakaovú hmotu šetrne roztopíme v sklenenej miske/nádobe nad parou alebo misku vložíme do hrnca s teplou vodou (predídeme tak prehriatiu) spolu s ľubovoľným prírodným sladidlom (med, javorový alebo agávový sirup, kokosový cukor, xylitol), štipkou soli (zvýrazní chuť čokolády) a troškou vanilkového prášku/kvapiek extraktu. Možeme pridať aj trošku kokosového oleja pre chuť, karobového prášku alebo orechového kešu masla. Med má dosť špecifickú chuť, ako sladidlo odporúčame skôr javorový, ďatlový alebo agávový sirup. Na urýchlenie roztopenia je dobré kakaovú hmotu najprv nožom pokrájať (pri krájaní sa sama bude lámať na menšie kúsky) alebo postrúhať. Priebežne všetko premiešavame ako sa kakaová hmota roztápa. Akonáhle čokoláda dosiahne teplotu okolo 40-45 ℃ (je dobré použiť teplomer), misku dáme preč z parného kúpeľa a položíme na iné miesto. Všetko pekne stále premiešavame ako sa čokoláda postupne ochladzuje až na ideálnych 30-32 ℃ kedy ju vylejeme do papierových/silikónových formičiek alebo len tak na tanier. Do čokolády môžete pridať kúsky orieškov, sušeného ovocia alebo strúhaný kokos a v chladničke necháme stuhnúť približne jeden a pol hodiny. Na záver potom už po kúskoch vychutnávame čo sme si vytvorili.

    Tipy na ďalšie možné ingrediencie: orechové maslá, citrónová šťava, rôzne pomleté koreniny (zázvor, muškátový orech, kardamóm), karob, maca alebo lucuma prášok, goji. Jenoducho fantázii sa medze nekladú.

    V prípade použitia kakaového prášku začíname roztápaním kakaového masla alebo kokosového oleja (prípadne ich vzájomnou kombináciou v ľubovolnom pomere) a následne pridáme ostatné ingrediencie a všetko dobre premiešavame. Ak kakaový tuk úplne nahradíte kokosovým olejom je potrebné čokoládu uchovávať v chladničke, pretože pri izbovej teplote sa kokosový tuk rozpúšťa. Naopak kakaové maslo zostáva pri bežnej izbovej teplote tuhé.

    Odporúčame tento recept na chutnú čokoládu

    • 200g kakaovej hmoty
    • 30g kakaového masla alebo kokosového oleja
    • 30-35g karobového prášku
    • 60g kešu masla
    • 80g javorového sirupu
    • 1 čaj. lyžička vanilkového prášku (alebo 15-20 kvapiek vanilkového extraktu)
    • štipka morskej soli

    Túto verziu zdravej čokolády si môžete pripraviť aj z kakaového prášku a kokosového oleja, recept nájdete na stránke v popise tohto produktu BIO Kakaový prášok Criollo 250g RAW.

    Použitie: Je to zdravá, chutná a nutrične bohatá náhrada bežnej čokolády z obchodu, ide o pravú 100% horkú čokoládu. Výborne chutí spoločne s rôznym ovocím (sušeným, čerstvým) alebo orechmi. Ľahko horká chuť, ktorú cítime na začiatku sa po chvíli zmení na nezameniteľnú chuť pravej čokolády.

    Môže byť súčasťou müsli, ovsenej kaše, ryžových nákypov, palaciniek a pod. Môže sa použiť do rôznych dezertov, zmrzlinových pohárov, jogurtu alebo na prípravu nápojov - teplého kakaa alebo studených koktailov.

    Obsah: 500g kakaovej hmoty (100% horká čokoláda) získanej mletím/lisovaním za studena nepražených kakaových bôbov z vzácnej Criollo odrody kakaovníka (Theobroma cacao) z ekologického pestovania Peru. 100% produkt v BIO/organickej kvalite bez umelých farbív, plnív, spojív, konzervačných látok a iných prísad, bez GMO, v svetlu nepriepustnom, znovu uzatvárateľnom ZIP obale. Neobsahuje lepok (glutén), vhodný pre celiatikov, vegetariánov, vegánov a vitariánov.

    Priemerné výživové hodnoty na 100g: Energia 588kcal /2423kJ, bielkoviny 14g, tuky 51.6g (z toho nasýtené mastné kyseliny 32.3g), sacharidy 4.7g (z toho cukry <0.1g), vláknina 24.5g, sodík <6mg.

    Krajina pôvodu: Peru - Južná Amerika

    Bio certifikácie: EU, the Soil Association

    EU certifikáciathe Soil Association certifikácia

    Produkt nie je určený k používaniu ako náhrada pestrej a vyváženej stravy. Produkt nie je určený pre deti do 3 rokov. Tehotné a dojčiace ženy, ľudia so zo závažnými chorobami (napr. kardiovaskulárne choroby, pacienti po transplantácii) sa o užívaní produktu poraďte s lekárom. Po užití vytlačte z balenia prebytočný vzduch a skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste.

    UPOZORNENIE: Podľa nariadenia Európskeho parlamentu a rady ES č. 1924 z roku 2006, nemôžu byť žiadnym potravinám priraďované iné výživové a zdravotné tvrdenia okrem povolených. Všetky informácie o výživových a zdravotných tvrdeniach uvedené na našej stránke sú len súborom informácií voľne prístupných z domácich a zahraničných informačných zdrojov a za žiadnych okolností nie sú dôkazom o skutočnom pôsobení potraviny prípadne jej nutričných a liečivých účinkoch. Pokiaľ chce spotrebiteľ presné informácie podložené odbornými a vedeckými štúdiami je dôležité oboznámiť sa s nimi prostredníctvom všetkých dostupných odborných zdrojov. Možné pozitívne ale aj nežiadúce účinky potraviny treba pred použitím vždy vopred konzultovať so svojím lekárom!

  • Bez lepku áno
    Bez GMO áno
    Forma blok 14 x 11 x 3,3cm
    BIO kvalita áno
    Vegan áno
    RAW áno
    Obsah 500 g
    Krajina pôvodu Peru

4 ďalšie produkty v tej istej kategórii:

Zákazníci, ktorí si kúpili tento produkt, si kúpili aj...

Nové produkty

Zľavnený tovar

Najnovšie články