Kategórie produktov

Odber noviniek

BIO Huba Reishi prášok 250g Zdravovýživa

Rhi25z

Sušená mletá huba Reishi z ekologického pestovania je prirodzeným zdrojom betaglukánov a iných hubových polysacharidov na regeneráciu, vitalitu a celkové posilnenie organizmu, ako tonikum. Chuťovo je horká, používa sa pri autoimunitných a nádorových ochoreniach, ischemickej chorobe srdca, ochoreniach pečene napr. hepatitída, artritíde, alergiách, bakteriálnych a vírusových infekciách.

 

Viac detailov

35,50 €

Pridať do obľúbených

Skladom / min. trvanlivosť 24.4.2026

Nákupom tohto produktu môžete získať vernostné body v počte 35 bodov. Ak Váš košík bude obsahovať celkom 35 bodov potom ich môžete premeniť na zľavový kupón s hodnotou 1,75 €.


  • Recenzie

    Momentálne žiadne príspevky (názory) od zákazníkov.

    Napísať názor

    BIO Huba Reishi prášok 250g Zdravovýživa

    BIO Huba Reishi prášok 250g Zdravovýživa

    Sušená mletá huba Reishi z ekologického pestovania je prirodzeným zdrojom betaglukánov a iných hubových polysacharidov na regeneráciu, vitalitu a celkové posilnenie organizmu, ako tonikum. Chuťovo je horká, používa sa pri autoimunitných a nádorových ochoreniach, ischemickej chorobe srdca, ochoreniach pečene napr. hepatitída, artritíde, alergiách, bakteriálnych a vírusových infekciách.

     

    Názory zákazníkov

  • Užívanie vzácnej huby Reishi (čínsky nazývaná Ling Zhi, latinsky Ganoderma lucidum) ako lieku uvádzajú staré čínske spisy z doby už pred 4000 rokmi. Vo voľnej prírode rastie len na odumretých stromoch s tvrdým drevom. Je to drevokazná huba ako naša hliva ustricová. Vzhľadom k svojej relatívnej zriedkavosti v prírode (často bolo potrebné skontrolovať až 100 000 starých stromov, aby sa našlo pár húb), bolo použitie Reishi v celej histórii Číny zvyčajne obmedzené na cisára, jeho dvor a bohaté vyššie triedy. Kto ju našiel musel ju okamžite odovzdať u cisárskeho dvora. Neodovzdanie sa trestalo smrťou. Huba Reishi sa stala kultúrnou ikonou pre dlhý a zdravý život. Dnes sa pestuje a je široko dostupná ako medicinálna huba s mnohými zdravotnými benefitmi. Ako moderná veda naďalej overuje bylinnú múdrosť pred stáročiami, popularita Reishi ako superpotraviny stále rastie.

    Ganoderma lucidum - huba Reishi

    Zatiaľ čo názov Reishi k nám prichádza z Japonska, všeobecný názov tejto huby pochádza z dvoch gréckych slov „ganos“, čo znamená jas a „derma“ znamená koža. Názov druhu „lucidum“ v latinčine znamená „svieti“, a tak sa všetky časti mena odkazujú na huby s prirodzene lesklým povrchom. Existuje šesť rôznych typov Ganoderma lucidum: červená, fialová, zelená, biela, žltá a čierna. Práve o červenej hube Reishi sa hovorí, že má najviac zdraviu prospešných vlastností.

    Číňania považujú Reishi za cennejšie ako ženšen. V Číne a Japonsku je schválená pre podpornú liečbu rakoviny. Takmer všetko, čo sa vtedy vedelo a popísalo o účinkoch Reishi, už bolo súčasnými vedeckými štúdiami čiastočne presne zmerané, dokázané a potvrdené. Fascinujúci je obzvlášť fakt, že nám dokáže pomôcť zostať zdravými a vôbec neochorieť. Čínska medicína hovorí, že ten kto pravidelne užíva hubu Reishi, žije dlho, spokojne a udržuje si svoju ideálnu váhu.

    V súčasnej, uponáhľanej a stresujúcej dobe má prevencia čoraz väčší význam a huby ako reishi, hliva ustricovácordycepsmaitakeshitake v nej hrajú nezastupiteľnú úlohu, teda predovšetkým betaglukány (polysacharidy). Pomocou Reishi si možno zvýšiť vitalitu, posilniť srdce proti vplyvom stresu, zodolniť náš imunitný systém proti krízovým stavom, zvýšiť našu výkonnosť a do krvi priviesť viac kyslíka a to všetko bez vedľajších účinkov.

    Reishi huba v prírode na dreve

    Chemické lieky nemôžu byť používané k posilňovaniu ochrany a odolnosti organizmu, ich úloha je iná. Za ochranu organizmu pred chorobami sú zodpovedné sily prírody, samoliečebné vlastnosti organizmu, imunitný systém tela. Huba Reishi je práve takouto prírodnou silou. V Japonsku je huba Reishi doporučovaná lekármi k liečeniu viac ako 20 chorôb a ďalších zdravotných problémov - migrény, bolesti hlavy, hypertenzia, bronchitídy, astmy, anorexia, gastritídy, hemoroidy, diabetes, hypercholesterolémia, žltačky typu B, kardiovaskulárnych problémov, rôzne typy karcinómov.... K tomu, aby liek z Reishi bol účinný je potrebné splniť dva základné predpoklady. Prvým je správne pestovanie a druhým je spracovanie huby. Ganoderma sa začala pestovať len od sedemdesiatych rokov minulého storočia. Až do roku 1960 nebola prakticky vôbec predmetom vedecký štúdií. Hlavným problémom bolo práve nedostatok štandardizovanej huby nutnej k serióznym vedeckým pokusom. Existuje však veľké množstvo druhov Ganodermy a každá má iné množstvo účiných látok. Obsah účinných látok sa navyše mení podľa veku huby. Nie je teda Reishi ako Reishi. Pestovateľov kvalitných a na účinné látky bohatých rastlín teda nie je veľa. Ďalším dôležitým krokom je spracovanie, ktoré zaručí, že účinné látky budú využiteľné pre organizmus.

    Aké látky Reishi obsahuje?

    Reishi je huba s vysokým obsahom zdraviu prospešných látok. Všetky účinné látky nie sú ešte úplne zanalyzované. U väčšiny z nich však už boli uskutočnené klinické skúšky, a niektoré sa ukázali ako vysoko účinné. Najdôležitejšiu úlohu, vzhľadom k farmakologickým vlastnostiam zohrávajú betaglukány (polysacharidy) a triterpény.

    Polysacharidy: Podnecujú v imunitnom systéme zvýšenú aktivitu makrofágov - tzv. buniek požieračov - ktoré sú zodpovedné za tlmenie rastu nádorov a stabilizácie imunity. Reishi disponuje jednými z najúčinnejších bioaktívnych polysacharidov, ktoré sa doteraz podarilo nájsť v liečivých rastlinách. Polysacharidy produkujú kaskádu priaznivých efektov: zvyšuje sa fagocitóza (prehltnutie) infikovaných alebo poškodených buniek, zvyšuje sa hladina interleukínov a interferónov v tele (tieto substancie bielkovinovej povahy slúžia ku komunikácii medzi jednotlivými imunitnými bunkami a ich populáciami), čo zvyšuje počet a odpoveď t-lymfocytov a monocytov, dochádza k hojeniu rán zvýšením aktivity fibroblastov. MPS stimulujú produkciu takzvaného tumor nekrotizujúceho faktora TNF, ktorý ničí nádory blokom tvorby krvných ciev. Táto skupina veľmi dlhých polysacharidov sa môže rôznymi vplyvmi (napr. teplo, enzýmy) rozložiť na menšie molekuly a tým sa môže stratiť ich imunomodulačné funkcie. Preto je dôležité, ak chcete využiť zdravotných efektov týchto látok, mať prvotriedny a šetrne spracovaný produkt.

    Triterpény, ganoderické kyseliny: Triterpény známe tiež ako ganoderické kyseliny sú látky, ktoré pôsobia protinádorovo, protizápalovo, antialergicky a znižujú tlak krvi a zlepšujú funkcie pečene.

    Adenozín: Tlmí zhluk krvných doštičiek, pôsobí na rozšírenie periférnych ciev a všeobecne na vegetatívny nervový systém, ktorý je spoluzodpovedný za priaznivý a preventívny účinok reishi pri migréne a pri poruchách prekrvenia koronárnych a periférnych ciev.

    Organické germánium: Pôsobí pri vylučovaní ťažkých kovov a ostatných jedov z tela, stabilizuje imunitný systém a podporuje tvorbu látok v tele, ktoré tlmia vírusy v tele človeka, ďalej podporuje zásobovanie buniek kyslíkom. Reishi obsahuje 4-6 krát viac germánia ako ženšen. Reishi je zrejme rastlinou s najväčším obsahom germánia vôbec.

    Pestovanie a spracovanie huby Reishi

    Naša huba Reishi rastie vo výsadbovej základni v kraji Qingyuan, ktorý je známy ako čínske "mesto húb". Tento kraj je taktiež známy pre najlepšie ekologické prostredie v krajine. Dodávateľ vyváža produkty do Európy a USA už viac ako 15 rokov a je technologickým lídrom v pestovaní húb. Teplota, vlhkosť, oxid uhličitý, intenzita svetla a živín sú starostlivo sledované aby boli dodržané optimálne podmienky pre rast.

    Pestovanie huby Reishi sa začína na dreve, presnejšie na kôre stromu lipy. Kôra je nasekaná na 30 cm dlhé časti, ktoré sú sterilizované pomocou horúcej pary. Na kôru sa umiestnia spóry (výtrusy) huby Reishi a takto pripravené kusy lipovej kôry sa vkladajú za sterilných podmienok  do plastových vreciek. Ponechaním kôry s výtrusmi v týchto vhodných podmienkach pre rast (teplo a vlhko) spôsobí, že spóry rastú a rozširujú sa cez lipovú kôru plnú živín. Výtrusy Reishi sú týmto spôsobom pestované asi 4 mesiace a potom sa presúvajú na výsadbovú základňu kde je teplota udržiavaná okolo 25° C. Lipové kultivary sa zakopávajú tesne pod povrch pôdy a počas následujúcich 3 mesiacov vyrastajú dospelé huby Reishi. Zber dospelých húb Reishi prebieha každým rokom  medzi augustom a októbrom. Pred očistením a vysušením sa huby kontrolujú individuálne aby sa zabezpečilo, že sú správnej kvality, veľkosti a farby. Vysušené huby Reishi sa potom mechanicky melú na jemný prášok.

    Podľa tradičnej čínskej medicíny a výskumov Reishi pôsobí priaznivo pri:

    Alergie a astma: Reishi má silné protizápalové a imunomodulačné účinky, užíva sa preto u alergií, chronických zápalov, alergickej astmy, alergických prejavoch na koži. Vďaka funkcii transformácie hlienov zastavuje kašeľ a zmierňuje dýchavičnosť.

    Oslabená imunita: vďaka vysokému obsahu polysacharidov a triterpenoidov má Reishi silné imunostimulačné účinky.

    Problémy srdca a cievneho systému: pozitívne pôsobí na široké spektrum kardiovaskulárnych problémov. Dokáže znižovať hladinu tukov v krvi, znižovať krvný tlak. Znižuje zrážanlivosť krvi. Táto jej vlastnosť znižuje riziko infarktu či mozgovej príhody.

    Cholesterol: dokáže znižovať hladinu „zlého“ LDL cholesterolu a zvyšovať hladinu „dobrého“ HDL cholesterolu.

    Pečeňové ochorenie: má ochranné účinky na pečeň, pomáha regenerovať pečeňové bunky.

    Detoxikácia: pomáha očistiť organizmus od toxických látok a ťažkých kovov.

    Nadváha: podporuje metabolizmus a napomáha redukcii váhy.

    Nespavosť a úzkosti: priaznivé účinky pri problémoch s nespavosťou a dokáže upokojiť ducha a myseľ. Má antidepresívne účinky. Pre tento účinok ju odporúčame podávať hlavne v prípadoch, keď je pôvod ochorenia z väčšej časti psychosomatický.

    Únava: pôsobí priaznivo pri únave rôznej etiológie, podľa tradičnej čínskej medicíny výrazne doplňuje Qi (chi) a krv.

    Reishi pôsobí ako prevencia pred onkologickým ochorením.

    Vplyv Reishi na organizmus napadnutý nádorovým bujnením

    • stimulácia imunitného systému
    • posilňuje v tele vlastné obranné mechanizmy
    • zmenšuje vedľajšie účinky chemoterapie a ožarovania
    • pôsobí ako zmierňovač bolesti
    • podporuje regeneráciu, zlepšuje fyzický stav
    • zmenšuje nebezpečenstvo tvorby metastáz

    Odporúčané dávkovanie: 1 mierne kopcovitú čajovú lyžičku (cca 3g) rozmiešajte v pohári vody, džúsu alebo iného nápoja, 2-3x denne, podľa možnosti pol hodinu pred jedlom.

    K dosiahnutiu maximálneho efektu z hubovej biomasy sa odporúča užívať 500mg až 1g vitamínu C spolu s nápojom. Alternatívne pridajte niekoľko kvapiek citrónovej šťavy do nápoja. Výskumy dokazujú, že prítomnosť vitamínu C zvyšuje absorbciu hubových polysacharidových zložiek.

    Pri liečení ťažkých ochorení je možné jednotlivé dávky niekoľkonásobne zvýšiť, ale len po konzultácii s lekárom.

    Obsah: 250g sušenej mletej huby Reishi (lat. Ganoderma lucidum) z ekologického hospodárstva - sušené plodnice mleté na jemný prášok. 100% jednozložkový produkt v BIO/organickej kvalite bez umelých farbív, plnív, spojív, konzervačných látok a iných prísad, bez GMO, v svetlu nepriepustnom, znovu uzatvárateľnom ZIP obale. Neobsahuje lepok (glutén), vhodný pre celiatikov, vegetariánov a vegánov.

    Priemerné výživové hodnoty na 100g: Energia 871kJ / 214kcal, tuky 2.2g (z toho nasýtené mastné kyseliny 0.56g), sacharidy 1.61g (z toho cukry <0.5g), vláknina 72.73g, bielkoviny 10.63g, sodík <0.01g.

    Krajina pôvodu: Čína

    Bio certifikácia: EU

    EU certifikácia

    Produkt nie je určený k používaniu ako náhrada pestrej a vyváženej stravy. Po užití vytlačte z balenia prebytočný vzduch a skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste.

    UPOZORNENIE: Podľa nariadenia Európskeho parlamentu a rady ES č. 1924 z roku 2006, nemôžu byť žiadnym potravinám priraďované iné výživové a zdravotné tvrdenia okrem povolených. Všetky informácie o výživových a zdravotných tvrdeniach uvedené na našej stránke sú len súborom informácií voľne prístupných z domácich a zahraničných informačných zdrojov a za žiadnych okolností nie sú dôkazom o skutočnom pôsobení potraviny prípadne jej nutričných a liečivých účinkoch. Pokiaľ chce spotrebiteľ presné informácie podložené odbornými a vedeckými štúdiami je dôležité oboznámiť sa s nimi prostredníctvom všetkých dostupných odborných zdrojov. Možné pozitívne ale aj nežiadúce účinky potraviny treba pred použitím vždy vopred konzultovať so svojím lekárom!

  • Bez lepku áno
    Bez GMO áno
    Forma prášok
    BIO kvalita áno
    Vegan áno
    Obsah 250g
    Krajina pôvodu Čína

5 ďalšie produkty v tej istej kategórii:

Zákazníci, ktorí si kúpili tento produkt, si kúpili aj...