Kategórie produktov

Odber noviniek

Super Chia puding

Super Chia puding

Na prípravu 4 porcí budeme potrebovať

  • 4 šálky (1 liter) konopného, mandľového alebo iného rastlinného mlieka
  • 1 šálka (150g) semienok Chia
  • 1 šálka (100g) sušených plodov Goji
  • 4 polievkové lyžice Lucuma prášku

Spôsob prípravy

Príprava zaberie len 5 minút, avšak Chia semienka ponecháme namočené zopár hodín. Nebudete potrebovať žiadne špeciálne pomôcky. Semienka sú úžasne povzbudzujúce, sú vynikajúcim zdrojom proteínov a jeden z najlepších zdrojov esenciálnych mastných kyselín. Chia sú ideálne na raňajky alebo ako zdravá pochúťka medzi jedlami.

  1. Do veľkej misy nasypeme semienka Chia a zalejeme rastlinným mliekom.
  2. Poriadne premiešame lyžicou, ak sa vytvárajú hrudky, najlepšie ich rozmiešame vidličkou.
  3. Pridáme sušené plody Goji a Lucuma prášok, rovnomerne premiešame. Sladivosť Goji bobúľ sa vstrebá do pudingu, takže nie je potrebné pridať žiadne iné sladidlo.
  4. Necháme odstáť aspoň 2 hodiny, pokiaľ semienka poriadne absorbujú mlieko.
  5. Keď Chia puding chceme jesť na raňajky (odporúčame!), spravíme si tento recept večer ešte predtým, ako pôjdeme spať. Necháme namáčať celú noc.
  6. Ak puding nezjete hneď celý, odložte ho do chladničky kde vydrží 5 dní. Ponechaním v chladničke zvykne byť Chia puding ešte chutnejší.

Kate Magic - Autor receptu Autor - Kate Magic je na surovej strave viac ako dve desaťročia a v rovnakom duchu vychováva aj svojich troch synov. Cestuje po celom svete, poskytuje rozhovory, organizuje workshopy ohľadom surovej stravy a je autorom najpredávanejšej knihy Eat Smart Eat Raw (Jedzte múdro, jedzte surové), Raw Living (surový život) a Raw Magic (surové je kúzelné).