Kategórie produktov

Odber noviniek

Jablkovo makové slíže

Autor
Aj vo vianočný čas plný hojnosti a tendencie prejedať sa tradičnými jedlami sa radi bez výčitiek prejedáme niečim z rastlinnej ríše čo chutí skvelo a zároveň nezaťaží naše trávenie. Tento recept predstavuje pre nás časté a obľúbené raňajky, po ktorých sa cítime nasýtene, energicky a pritom ľahúčko. Je to zaujímavý spôsob ako popri jablku do seba dostať surový petržlen s mrkvou a pritom si na tom všetkom pochutnať. Zároveň získame dávku rozmanitej surovej rastlinnej vlákniny pre našu črevnú mikroflóru, probiotické baktérie.

Vegánske kokosové guľky ala Raffaello

Autor
Lahodné vegánske kokosové guľky na spôsob známeho Raffaella, ktoré uspokoja aj tie najmlsnejšie jazýčky. Chuťou taktiež pripomínajú kondenzované sladené mlieko Salko, Piknik alebo Jesenku. Základom sú prirodzené potraviny ako strúhaná kokosová dužina, kešu orechy, kokosové mlieko a sladidlo. Prípravu zvládne každý, je to veľmi jednoduchý nepečený a rýchly recept, ktorý príde vhod keď dostanete chuť na niečo sladké. Pripravili sme aj zopár variácií s čokoládou, semienkami alebo makom. Nebojte sa experimentovať a doladiť si recept podľa svojich chutí.

Zdravá alternatíva bežného pečiva a koláča

Autor
Zdravé nutričné alternatívy chleba/pečiva a koláča, ktoré sú bezlepkové, bez laktózy, vajec, droždia a zároveň nie sú zbytočne vysoko kalorické. Základnou surovinou oboch receptov je kokosová múka, nakoľko má nízky glykemický index a je bohatá na vlákninu. Chlebík skvelo poslúži ako doplnok k zeleninovým šalátom a koláčik pre spestrenie niektorého z dní v týždni.
Takmer každý z nás obľubuje omáčky ako kečup, horčicu alebo majonézu a zvykne ich používať na dochutenie jedál. Problémom je, že väčšina týchto komerčných dochucovadiel sú plné množstvom bieleho cukru, bieleho destilovaného octu a v prípade majonézy obrovským množstvom tuku. Ak nechcete infarkt myokardu a cukrovku, jednoducho lepšou voľbou je vyrobiť si svoje vlastné zdravšie verzie! Dajú sa pripraviť ľahko a rýchlo, niektoré z nich už za 90 sekúnd. Okrem toho, že tieto zdravé verzie omáčok sú skutočne považované za potraviny s nutričnou hodnotou, majú dokonca aj liečivé vlastnosti. Vašim neoceniteľným pomocníkom pri príprave bude ako vždy mixér.

Chutné nepečené RAW vegánske torty

Autor
Zbožňujeme nepečené RAW torty/dezerty bez múky, lepku, rafinovaného cukru a laktózy, ktoré môžeme jesť bez akýchkoľvek výčitiek, pretože sú výživné, veľmi chutné a zároveň prospešné pre náš organizmus (netreba to však preháňať a nekonzumovať maškrty každý deň) a pritom sú neuveriteľne jednoduché na prípravu. Vystačíte si len s výkonným mixérom a kuchynskou digitálnou váhou. Najpoužívanejšími ingrediencami v RAW dezertoch sú orechy, datle, sušený kokos, kokosový olej, kakaový prášok, javorový sirup a med. Vyskúšajte si niektorý z týchto receptov, určite vám budú chutiť.
Zobrazených 1 - 5 zo 48 (1 strana)