Kategórie produktov

Odber noviniek

Jablkovo makové slíže

Jablkovo makové slíže

Aj vo vianočný čas plný hojnosti a tendencie prejedať sa tradičnými jedlami sa radi bez výčitiek prejedáme niečim z rastlinnej ríše čo chutí skvelo a zároveň nezaťaží naše trávenie. Dnešný recept predstavuje pre nás veľmi obľúbené a časté raňajky, po ktorých sa cítime nasýtene, energicky a pritom ľahúčko.

Určite je vám povedomá kombinácia jablka s mrkvou, no na prekvapenie v kombinácií s petržlenom dostáva pokrm oveľa zaujímavejšiu chuť, nehovoriac o prospečných nutričných látkach z koreňovej zeleniny. Je to zaujímavý spôsob ako popri jablku do seba dostať surový petržlen s mrkvou a pritom si na tom všetkom pochutnať. Zároveň získame dávku rozmanitej surovej rastlinnej vlákniny pre našu črevnú mikroflóru, probiotické baktérie. Rastlinné mlieko (v našom prípade kokosové pre smotanovejšiu chuť), mak, škorica a mandľové maslo krásne nadviažu a prepoja všetky chute do skutočne lahodnej pochúťky.

Jablko, petržlen, mrkva, mak, kokosové mlieko

Zoznam ingrediencií

  • 2 jablká (napríklad zelené golden delicious)
  • 1 väčší petržlen
  • 1 mrkva
  • 50-60g mletý mak
  • 100 ml kokosové mlieko (alebo iné rastlinné mlieko)
  • trochu mletej škorice
  • šťava z polovice limetky alebo citrónu
  • pár kvapiek extraktu zo stévie alebo medu ak potrebujete dosladiť
  • doplnkové: 1 PL mandľové maslo, 1 PL lúpané konopné semienka

Príprava

Vo väčšej sklenenej miske nastrúhame jablká na hrubšie a mrkvu s petržlenom na jemnejšie. Pridáme ostatné ingrediencie a všetko spolu premiešame. Kokosové mlieko preferujeme značku Aroy-D (nie z plechovky, nechutia dobre), množstvo si môžete upraviť podľa seba, tak aby zmes nebola suchá ale dostatočne zvlhčená.

Ingrediencie v miske  na jablkovo makové slíže

Pre vylepšenie tejto pochúťky odporúčame pridať aj doplnkové suroviny, napríklad mandľové maslo dodá špecifickú príchuť. Vyskúšajte aj konopné semienka, chuťou pekne zapadnú a nutrične obohatia pokrm.

Jablkovo makové slíže

Ešte jeden pohľad zblízka a želáme dobrú chuť :)

Pohľad zblízka na jablkovo makové slíže