Kategórie produktov

Odber noviniek

Huby plnené špenátom

Huby plnené špenátom

Na prípravu 4 porcí budeme potrebovať

  • 8 húb Portobello (bez stoniek)
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • 6 nakrájaných jarných cibuliek
  • 400g lístkov mladého špenátu
  • 225g varenej ryže Basmati
  • 2 polievkové lyžice mladej zelenej pšenice v prášku
  • 1 polievková lyžica konopného proteínu
  • 100g ovčieho syra Manchego (nastrúhame)
  • korenie

Spôsob prípravy

  1. Predhrejeme rúru na 200°C. Huby umiestníme do veľkého pekáča, pokvapkáme 1 polievkovou lyžicou olivového oleja a pečieme 12 minút.
  2. Medzitým ohrejeme zvyšný olivový olej vo väčšej panvici a opražíme nakrájanú jarnú cibuľku asi 3 - 4 minúty. Postupne za stáleho miešania pridávame špenát. Potom pridáme ryžu, mladú zelenú pšenicu, konopný proteín, korenie a polovicu ovčieho syra Manchego a dobre premiešame.
  3. Huby vyberieme z rúry a lyžičkou ich naplníme špenátovou zmesou. Posypeme zvyšným syrom a pečieme ďalších 12 až 15 minút.

Joy Skipper - Autor receptu Autor - Joy Skipper je kvalifikovaná nutričná terapeutka s viac než 20 ročnými skúsenosťami v potravinárskom priemysle, s tvorbou receptov a knižných kuchárok, a servírovaním jedál pre televíziu a fotografovanie. Joy bola tiež semifinalistom v show Masterchef na BBC. Jej publikácie zahŕňajú tipy pre odšťavovače, na olovranty, taliansku rýchlu kuchyňu a rýchlu a zdravú slávnostnú kuchyňu.