Na prípravu 1 bochníka budeme potrebovať
- 3 banány (roztlačené)
- 250g celozrnnej múky s kypriacim práškom
- 2 polievkové lyžice Maca prášku
- štvrť lyžičky zmesi korenia
- 125g krupicového cukru (alebo zdravšieho kokosového cukru)
- 125g rozpusteného kokosového oleja
- 1 polievková lyžica agávového sirupu
- 4 korene zázvoru, nakrájané na kocky
- 2 vyšľahané vajcia
Spôsob prípravy
- Predhrejeme rúru na 180°C. Namastíme si formu na chlieb (forma na pečenie cca 900g chleba je pri tomto chlebíku ideálna).
- Vo väčšej mise zmiešame všetky ingrediencie dohromady a cesto vložíme do pripravenej formy na chlieb.
- Pečieme 1 hodinu a 25 až 30 minút, až kým chlieb nadobudne väčší objem a chytí zlatú farbu. Potom vyberieme z rúry, chlebík vyklopíme z formy a necháme vychladnúť.
Autor - Joy Skipper je kvalifikovaná nutričná terapeutka s viac než 20 ročnými skúsenosťami v potravinárskom priemysle, s tvorbou receptov a knižných kuchárok, a servírovaním jedál pre televíziu a fotografovanie. Joy bola tiež semifinalistom v show Masterchef na BBC. Jej publikácie zahŕňajú tipy pre odšťavovače, na olovranty, taliansku rýchlu kuchyňu a rýchlu a zdravú slávnostnú kuchyňu.