Na prípravu 9 až 12 kusov budeme potrebovať
- 100g kokosového oleja
- 90g trstinovej melasy
- 20g tmavého trstinového cukru Muscovado
- 25g agávového sirupu
- 235g ovsených vločiek
- 10g konopného proteínu
- 50g pekanových orechov (nahrubo nasekaných)
- 50g drvených kakaových bôbov
- nastrúhaná kôra z 1 pomaranča
Spôsob prípravy
- Predhrejeme rúru na 180° C. Namastíme 18 cm štvorcový plech.
- Vo veľkej panvici rozpustíme spoločne kokosový olej, melasu, cukor a agávový sirup. Miešame, kým sa cukor nerozpustí.
- Prilejeme zvyšné ingrediencie a dôkladne premiešame.
- Zmes nalejeme do pripravenej štvorcovej formy a vrch rovnomerne zarovnáme.
- Pečieme 18 - 20 minút, potom vyberieme z rúry a necháme 2 minúty vychladnúť, než sa pustíme do krájania na štvorce. Na plechu potom necháme úplne vychladnúť.
Autor - Joy Skipper je kvalifikovaná nutričná terapeutka s viac než 20 ročnými skúsenosťami v potravinárskom priemysle, s tvorbou receptov a knižných kuchárok, a servírovaním jedál pre televíziu a fotografovanie. Joy bola tiež semifinalistom v show Masterchef na BBC. Jej publikácie zahŕňajú tipy pre odšťavovače, na olovranty, taliansku rýchlu kuchyňu a rýchlu a zdravú slávnostnú kuchyňu.