Kategórie produktov

Odber noviniek

Domáca lekárnička Energy - prvá pomoc doma i na cestách

Domáca lekárnička Energy - prvá pomoc doma i na cestách

Poranenie alebo náhla zdravotná nepríjemnosť nás môže zastihnúť doma, pri práci na záhrade, chate, ale aj pri cestovaní a na dovolenke v zahraničí. Preto by sme mali mať vždy po ruke vhodne zostavenú lekárničku.

V domácnostiach najčastejšie dochádza k zraneniu pri práci s ostrými predmetmi, manipulácií s horúcimi nápojmi a jedlom, pri pádoch a drobných prácach všetkého druhu. Pri pobyte mimo dosahu lekárskeho ošetrenia je komplikáciou aj náhla nevoľnosť či infekčné ochorenie. Dovolenka so sebou prináša zmenu podnebia, počasie, stravovanie, klimatizované prostredie, dlhé cestovanie a nezvyčajnú telesnú aktivitu. Zvyšuje sa počet športových úrazov, zažívacích ťažkostí a problémov spojených so slnečným žiarením a teplom všeobecne, stúpa riziko banálnych aj ťažkých infekcií.

Obsah Energy lekárničky je navrhnutý s ohľadom na najbežnejšie úrazy a zdravotné ťažkosti, potrebu vonkajšieho aj vnútorného použitia a so zreteľom na vhodnú kombinovateľnosť prípravkov.

Drags Imun - dračia krv (prírodná živica)

Najpoužívanejší prípravok nenahraditeľný na cestách. Predstavuje univerzálny prírodný prostriedok - pôsobí ako antibiotikum, antivirotikum a antimykotikum.

Infekcie

Vužitie u všetkých respiračných, chrípkových a horúčkovitých ochorení (vrátane hepatitíd, malárie a pod.). Riedený ho možno použiť ako kloktadlo. Vďaka jeho účinkom na patogénne mikroorganizmy je ideálne podávať Drags Imun pri hnačke akéhokoľvek infekčného pôvodu (vírusy, salmonela, kampylobakter a pod.). Zamedzí tiež rozvoju vaginálnych ťažkostí.

Poranenie

  • odreniny, rany - Drags Imun je veľmi vhodný na dezinfekciu povrchových i hlbších rán - vytvára ochranný film, urýchľuje hojenie a zastavuje krvácanie. Možno ho použiť priamo do rany, nepáli.
  • bodnutie hmyzom - pri bodnutí včelou, osou alebo iným hmyzom či pri popálení medúzou Drags Imun ranu dezinfikuje, eliminuje účinok jedu a prináša úľavu od bolesti a svrbenia. Pri uhryznutí kliešťom bráni prieniku mikróbov (encefalitída, borelióza) do organizmu, je dôležité podať ho zároveň aj vnútorne.
  • popálenie - možno ho použiť ako zriedený roztok pre aplikáciu na spálenú pokožku alebo podráždenú slnkom.

Použitie: Vnútorne až 10 kvapiek 3x denne, do nápoja po jedle. Zvonku koncentrovaný alebo v nariedenom roztoku.

Cytosan - humát draselný, silymarín

Tráviace ťažkosti

Dezinfikuje a čistí črevá, upravuje stolicu, pôsobí proti plynatosti a podporuje peristaltiku čriev. Upravuje pH ľudského organizmu, je vhodný pri prekyslení žalúdka, pálení záhy. Podáva sa pri žalúdočných a črevných ťažkostiach, pri náročnejšej strave, zápche i hnačkách.

Detoxikácia

Chráni proti jedom, ťažkým kovom a voľným radikálom, má maximálny účinok v hrubom čreve, čistí krv.

Pokožka

Ošetríme s ním odreniny, rôzne druhy poranení alebo popálenie kože (obsah kapsule nasypať na ranu alebo zriediť vodou na kašičku a poranené miesto potrieť). Dezinfikuje a podporuje hojenie.

Následky pobytu na slnku

Chráni telo proti nežiadúcim účinkom voľných radikálov a UV žiarenia, preventívne sa odporúča užívať pri alergii na slnko. Po neprimeranom vystaveniu na slnku z neho možno vyrobiť kúpeľ s ochladzujúcim účinkom. Podáva sa pri úpale a úžehu.

Použitie: Vnútorne 1-3 kapsule denne po jedle, zapijeme dostatočným množstvom vody. Zvonku samotný obsah kapsule alebo zriedený vodou na kašičku

Regalen - bylinný koncentrát

Tráviace ťažkosti

Regalen upravuje zažívací proces, trávenie a zaručuje správne vstrebávanie živín. Uplatní sa pri všetkých ťažkostiach so žalúdkom, črevami, pečeňou a žlčníkom. Je účinný pri diétnych chybách, nechutenstve, žalúdočnej nevoľnosti, pocitoch plnosti, nadúvaní, hnačkách a alergických reakciách.

Detoxikácia, únava

Celkovo podporuje imunitu a odstraňuje z tela odpadové látky, parazity, plesne a toxíny, ktoré môžu byť príčinou dlhodobého pocitu vyčerpanosti. Osvedčil sa pri psychickom a fyzickom vyčerpaní, pri nespavosti a bolestiach hlavy.

Použitie: Pri akútnych zažívacích problémoch 1 kvapku každých 15 minút, preventívne 3-5 kvapiek pol hodinu pred jedlom.

Artrin - regeneračný krém

Pohybový aparát, bolesť

Ideálny prostriedok pri bolestiach najrôznejšieho typu. Dobre účinkuje na bolesti svalov, kĺbov, kostí, chrbtice či šliach. Je vhodný aj pri bolestiach hlavy, zubov, na unavené a namáhané nohy. Možno ho použiť pri stavoch po otrase mozgu, úpale a úžehu.

Poranenia

Obmedzuje krvácanie a tlmí poúrazový šok.

Zápal

Účinne pomáha pri ošetrení všetkých zápalových stavov (žlčníka, pankreasu, svalov, šliach, žíl, pľúc, obličiek, stredného ucha, čriev, dutín a zubov, gynekologického pôvodu). Pri horúčke sa ním potierajú chodidlá. Veľmi uľaví pri akútnych hemoroidoch.

Psychika

Artrin odstraňuje psychické napätie, pôsobí pri celkovej únave a vyčerpaní.

Použitie: Niekoľkokrát denne potierať postihnuté miesto alebo oblasť nad zápalom orgánu.

Ruticelit - regeneračný krém

Cievy

Potieranie a masáž nôh v smere odtoku krvi a lymfy ochráni cievy pri dlhom cestovaní, zamedzí nepríjemným bolestiam. Krém pôsobí preventívne proti stagnácií krvi v cievach a riziku vzniku trombózy. Veľmi uľaví pri cestovaní tehotným mamičkám. Zabraňuje vzniku krvných zrazenín a urýchľuje vstrebávanie krvných podliatin. Je účinný u kŕčových žíl, chronických hemoroidov a povrchových popraskaných žiliek.

Pokožka

Zmierňuje následky prehnaného opaľovania až spálenia, rýchlo regeneruje pokožku. Používa sa u popálenín, odrenín, preležanín, zaparenín a pod.

Použitie: Niekoľkokrát denne potierame postihnuté miesto.

Audiron - bylinné antiseptikum

Problémy s ušami

Audiron je určený len na vonkajšie použitie. Používa sa pri zápaloch stredného ucha a zvukovodu, bolestiach, svrbení a výtokoch z uší, ktoré sú časté pri kúpaní a potápaní. Pomôže pri hučaní a zaliehaní v ušiach počas cestovania lietadlom.

Prechladnutie, nádcha

Nos aj uši je možné vytierať tampónom navlhčeným Audironom. Zvonku potierame krk, šiju, oblasť podčeľustných a krčných uzlín a za ušami. Možno ho nakvapkať do vriacej vody a použiť na inhaláciu. Zriedený sa používa ako kloktadlo proti bolestiam v krku.

Pokožka, sliznice, zuby

Možno aplikovať na hnisavé vriedky a vredy, afty, opary. Pôsobí hojivo pri zápaloch zubov, uštipnutí hmyzom, popálení. Jeho účinky využijeme aj pri plesňových ochoreniach, vrátane gynekologického kvasinkového zápalu.

Bolesť hlavy

Môžeme s ním potierať čelné dutiny a krčnú chrbticu.

Použitie: Uši - niekoľko kvapiek Audironu aplikovať priamo do ucha alebo nakvapkáme na vatovú tyčinku a zvukovod ňou vytrieme. Ostatné - niekoľkokrát denne potrieť alebo opláchnuť postihnuté miesto, aplikácia na tampón na noc do pošvy.

Spiron - sprej s éterickými olejmi

Prevencia nákazy

Sprej aplikujeme na odev pri pobyte v miestach s vyšším rizikom nákazy, vo verejnej doprave či obchodoch. Spiron ničí choroboplodné zárodky a čistí vzduch. Pri nedostatku vody pomôže s očistou špinavých a upotených rúk. Zbaví ich baktérií, príjemne dezodoruje. Pomáha pri dráždivom kašli.

Poranenia, hmyz, parazity

Vhodný na dezinfekciu. V núdzi ho možno použiť u povrchových rán a hnisavých abscesov, pôsobí proti zápalu a podporuje hojenie. Komáre, kliešte, pavúky a vši vôňa Spironu odpudzuje. Zakusnutý kliešť postriekaný Spironom sa ľahšie pustí.

Psychika

Upokojujúce účinky, zmierni „cestovnú horúčku“. Posilňuje nervovú sústavu, zvyšuje bdelosť, napomáha sústredeniu. Ideálny parfém do auta, autobusu a lietadla ako prostriedok na rýchle odstránenie únavy. Uľaví od bolesti hlavy, pri migréne. Pôsobí antidepresívne, zlepšuje náladu a navodzuje pokojný spánok. Vhodný pre deti od najútlejšieho veku.

Použitie: Jeden krátky strek do ovzdušia, na odev alebo poranené miesto.