Kategórie produktov

Odber noviniek

BIO Acai prášok sušené mrazom 250g Zdravovýživa

Aci25z

Amazonské ovocie Acai sušené mrazom má sýtu tmavofialovú farbu a je silným prírodným antioxidantom. Bohatý na draslík, vitamíny skupiny B, vitamín E, bielkoviny, vlákninu, omega 3, 6 a 9 mastné kyseliny. Obsahuje rad polyfenolov, ktoré chránia bunky pred oxidačným stresom spôsobeným voľnými radikálmi. Sušenie čerstvých ručne nazbieraných plodov prebieha pomocou mrazu/lyofilizáciou, čo umožňuje zachovať najvyššiu kvalitu a koncentráciu účinných látok.

 

Viac detailov

33,50 €

Pridať do obľúbených

Skladom / EXP 12.4.2020

Nákupom tohto produktu môžete získať vernostné body v počte 33 bodov. Ak Váš košík bude obsahovať celkom 33 bodov potom ich môžete premeniť na zľavový kupón s hodnotou 1,65 €.


  • Recenzie

    Momentálne žiadne príspevky (názory) od zákazníkov.

    Napísať názor

    BIO Acai prášok sušené mrazom 250g Zdravovýživa

    BIO Acai prášok sušené mrazom 250g Zdravovýživa

    Amazonské ovocie Acai sušené mrazom má sýtu tmavofialovú farbu a je silným prírodným antioxidantom. Bohatý na draslík, vitamíny skupiny B, vitamín E, bielkoviny, vlákninu, omega 3, 6 a 9 mastné kyseliny. Obsahuje rad polyfenolov, ktoré chránia bunky pred oxidačným stresom spôsobeným voľnými radikálmi. Sušenie čerstvých ručne nazbieraných plodov prebieha pomocou mrazu/lyofilizáciou, čo umožňuje zachovať najvyššiu kvalitu a koncentráciu účinných látok.

     

    Názory zákazníkov

  • Náš Bio Acai (Açaí) prášok sa vyrába z bobulí Acai, malého ovocia rastúceho na palmách Euterpe oleracea. Acaiové palmy sú pôvodom z Južnej Ameriky dorastajúce  až do výšky 15 - 30 metrov. Darí sa im v bažinatých, vlhkých podmienkach, aké nájdeme v delte rieky Amazonky. Jedna palma vyprodukuje až 1000 kg plodov a tieto plody produkuje dvakrát do roka. Bobule rastú v trsoch (každý trs má cca 500 až 900 bobúľ), vzhľadom pripomínajú hrozno, zo zelených plodov pomaly dozrievajú do tmavofialových bobúľ a v priemere dorastú do veľkosti asi 1,5 - 2,5 centimetra. Každá bobuľa obsahuje 1 veľkú kôstku, ktorá tvorí až 80 - 87% celého obsahu. Pravdepodobne aj z tohto dôvodu je ovocie Acai považované za veľmi vzácne. Acai bolo používané domorodými kmeňmi amazonskej džungle ako energetický povzbudzovač a je populárnou súčasťou brazílskej stravy, a to najmä v Paré, kde trhovisko v meste Belém údajne v období zberu predá 204 000 kg acai plodov denne. V Brazílii dali ovociu Acai prezývku “Beauty Berry - bobule krásy“, pretože obsahuje veľké množstvo zlúčenín, ktoré robia telo krajším zvonku i zvnútra.

    Spracovanie Acai

    Acai bobule rastú v Paré, oblasť severnej Brazílie. Sú ekologicky obhospodarované družstvami miestnych poľnohospodárov, ktorí sú známi aj ako „ribeirinhos". Akonáhle sa plody zozbierajú, prevážajú sa loďou dole riekou na spracovanie. Plody sú pred extrahovaním drene najprv očistené, dreň je následne šetrne pasterizovaná a zmrazená. Acai plody sú lyofilizované, čo znamená, že je vystavené vo vákuu teplote -40°C. Tento proces, známy ako sublimácia, odstraňuje z acai všetku vodu a umožňuje bezpečné skladovanie (so zachovaním nutričných hodnôt) pri izbovej teplote po dobu až 18 mesiacov. Spracovanie je ukončené do 24 hodín po zbere a tým je zachovaných viac než 80% vitamínov a minerálov obsiahnutých v čerstvej rýchlo sa kaziacej dužine. Balenie 250g predstavuje ekvivalent 5 kg čerstvých ovocných plodov Acai.

    Zber plodov acai Zber plodov acai obr. 2

    Acai a veda

    Ovocie Acai je známe veľmi vysokým obsahom antioxidantov, obsahuje rad polyfenolov, ktoré chránia bunky pred oxidačným stresom spôsobeným voľnými radikálmi. Oxidačné poškodenie prispieva k starnutiu, neurodegeneratívnym poruchám a kardiovaskulárnym ochoreniam. Acai prášok sa ukázalo ako veľmi účinné proti dvom zo známejších, častejšie sa vyskytujúcich voľných radikálov, superoxiduperoxylovému radikálu. Testovanie ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) je vykonávané za účelom merania antioxidačných účinkov rôznych jedál (ovocia a zeleniny). 100g čistého acai extraktu dosahuje hodnotu až 70 000 ORAC. Na tomto základe sa uvádza, že Acai má najvyššie antioxidačné vlastnosti spomedzi akéhokoľvek ovocia či zeleniny.

    Hlavné polyfenoly obsiahnuté v Acai sú flavonoidy, ktorým boli pripísané silné antioxidačné kvality. Štúdie ukázali, že flavonoidy môžu mať protizápalové, protirakovinové a neuroprotektívne účinky. Ďalšie významné antioxidačné zlúčeniny sú antokyaníny, proantokyanínylignany.

    Napoj z Acai

    Acai je bohaté na vitamíny, obsahuje vitamíny B1 (Tiamín), B2 (Riboflavín), B3 (Niacín), C a E. Medzi ďalšie výhody patrí, že B vitamíny pomáhajú udržiavať zdravý nervový systém, zatiaľ čo vitamín E pomáha chrániť bunkové membrány. Acai tiež obsahuje množstvo esenciálnych mastných kyselín, ako kyselinu linolovú (Omega 6) a olejovú (Omega 9). Esenciálne mastné kyseliny telo nedokáže vytvárať, takže je ich možné získať iba prostredníctvom stravy a pomáhajú udržiavať zdravé srdce, pečeň a mozog.

    V tradičných juhoamerických alternatívnych medicínach sa Acai bobule využívajú najmä pri liečbe tráviaceho systému. Pomáhajú pri hnačkách, vredoch, ale aj infekciách z parazitov. Indiánske kmene využívali odvar semien na odbúranie horúčky a koreň palmy na liečbu pečene či na utlmenie menštruačných bolestí.  Acai pôsobí priaznivo na celý organizmus a imunitu človeka.

    Antioxidanty

    Už 26 gramov čistého Acai stačí na pokrytie dennej doporučenej dávky antioxidantov. Antioxidanty sú látky, napríklad vitamíny a minerály, ktoré obmedzujú proces oxidácie v ľudskom organizme. Oxidácia je reakcia potravín na kyslík. Medzi známe antioxidanty patrí vitamín A, E, C, D, flavonoidy, koenzým Q10, selén, zinok, ale aj zelený čaj a mnoho ďalších, ktoré nájdeme v rastlinách či bylinkách Antioxidanty ničia voľné radikály vznikajúce v ľudskom organizme a tým posilňujú imunitný systém, regeneráciu buniek a tiež pomáhajú chrániť srdce, cievy, mozog, obličky, oči a iné tkanivá. Voľné radikály poškodzujú bunkové membrány, ohrozujú stabilitu a obnovu bielkovín, čím sa podieľajú na vzniku mnohých ochorení. Prirodzenými zdrojmi antioxidantov sú najmä ovocie a zelenina. Avšak v dnešnej dobe väčšina ovocia a zeleniny sa tepelne spracováva, čím sa obsah antioxidantov redukuje na minimum.

    Certifikácia Bio kvality

    Organicky pestované Acai certifikované prísnou, medzinárodne uznávanou britskou autoritou Soil Association. Významnou úlohou certifikačnej spoločnosti Soil Association je zabezpečiť, aby všetky výrobky predávané ako BIO spĺňali prísne ekologické podmienky. Táto certifikácia, ekologický audit garantuje, že pri celom výrobnom procese sa dbá na dodržiavanie princípov čistej organickej produkcie - pôvod, pestovanie, spracovanie, export a balenie. Riadi sa britským ministerstvom životného prostredia, výživy a záležitostí vidieka DEFRA (Department for Environment, Food & Rural Affairs). Soil Association certifikačný kód je GB-ORG-05.

    Výhody užívania Acai

    • je veľmi dobrým zdrojom energie pri psychickej a fyzickej záťaži
    • kardiovaskulárny systém a jeho odolnosť
    • spomaľuje proces stárnutia buniek, omladzuje organizmus, vrásky, pokožka
    • znižuje hladinu cholesterolu v krvi
    • podporuje imunitný systém
    • predchádza nádorovým ochoreniam a výrazne pomáha pri ich liečbe
    • choroby tráviaceho traktu a dobré trávenie
    • redukuje hmotnosť a pomáha k efektívnejšiemu spaľovaniu tukov, čím pomáha udržiavať štíhlu postavu
    • prečisťuje a detoxikuje organizmus
    • zvyšuje schopnosť koncentrácie, zrak
    • regeneruje svaly pri zvýšenej fyzickej aktivite
    • obličkové ochorenia
    • zápaly - množstvo antocyanov pomáha neutralizovať enzýmy, ktoré ničia spojivové tkanivo a môže pomôcť opraviť poškodené bielkoviny v krvnej cievnej stene

    Odporúčané dávkovanie: 1 vrchovatú čajovú lyžičku (3-4g) acai prášku rozmiešajte v pohári vody, ovocnej šťave alebo inom obľúbenom nápoji, 1-2x denne. Je ideálny na prípravu kokteilov, smoothie, k mixovaniu s džúsom, mliekom alebo vodou. Možnosť použiť i k jedlu, napríklad do jogurtov, zálievok, šalátov, do ovsenej kaše a podobne.

    Acai prášok je všestranný produkt, ktorý môže byť konzumovaný rôznymi spôsobmi. Pre tých z vás, ktorí hľadajú jednoduchý, rýchly zdroj vitamínov a minerálov, môže byť Acai doplnkom celej škály ovocných štiav a rovnako dobre chutí aj zamiešaný vo vode. Je užitočnou prísadou do smoothies alebo dezertov, Acai prášok taktiež dodáva jedinečnú chuť jogurtom, sorbetom (mrazeným ovocným dezertom) a zmrzlinám. Jednoducho ho primiešajte a vychutnávajte.

    Obsah: 250g mrazom sušených ovocných plodov Acai (lat. Euterpe oleracea) vo forme prášku. Dreň spracovaná špeciálnou metódou sušenia mrazom - tzv. lyofilizácia alebo kryodesikácia, ktorá zaručuje maximálnu čerstvosť, tmavú farbu a zachováva nutričné hodnoty produktu. Balenie 250g zodpovedá približne 5kg čerstvých plodov Acai. 100% jednozložkový produkt v BIO/organickej kvalite bez umelých farbív, plnív, spojív, konzervačných látok a iných prísad, bez GMO, v svetlu nepriepustnom, znovu uzatvárateľnom ZIP obale. Neobsahuje lepok (glutén), vhodný pre celiatikov, vegetariánov, vegánov a vitariánov.

    Priemerné výživové hodnoty na 100g: Energia 541 kcal / 2264 kJ, bielkoviny 9.8g, sacharidy 32g (z toho cukry 1g), tuky 54g (z toho nasýtené mastné kyseliny 15g), vláknina 27g, sodík 64mg.

    Krajina pôvodu: Brazília - Južná Amerika

    Bio certifikácie: EU, the Soil Association

    EU certifikáciathe Soil Association certifikácia

    Produkt nie je určený k používaniu ako náhrada pestrej a vyváženej stravy. Produkt nie je určený pre deti do 3 rokov. Tehotné a dojčiace ženy, ľudia so zo závažnými chorobami (napr. kardiovaskulárne choroby, pacienti po transplantácii) sa o užívaní produktu poraďte s lekárom. Po užití vytlačte z balenia prebytočný vzduch a skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste.

    UPOZORNENIE: Podľa nariadenia Európskeho parlamentu a rady ES č. 1924 z roku 2006, nemôžu byť žiadnym potravinám priraďované iné výživové a zdravotné tvrdenia okrem povolených. Všetky informácie o výživových a zdravotných tvrdeniach uvedené na našej stránke sú len súborom informácií voľne prístupných z domácich a zahraničných informačných zdrojov a za žiadnych okolností nie sú dôkazom o skutočnom pôsobení potraviny prípadne jej nutričných a liečivých účinkoch. Pokiaľ chce spotrebiteľ presné informácie podložené odbornými a vedeckými štúdiami je dôležité oboznámiť sa s nimi prostredníctvom všetkých dostupných odborných zdrojov. Možné pozitívne ale aj nežiadúce účinky potraviny treba pred použitím vždy vopred konzultovať so svojím lekárom!

  • Bez lepku áno
    Bez GMO áno
    Forma prášok
    BIO kvalita áno
    Vegan áno
    RAW áno
    Obsah 250 g
    Krajina pôvodu Brazília

Zákazníci, ktorí si kúpili tento produkt, si kúpili aj...