Na prípravu 4 porcí budeme potrebovať
- 1 polievkovú lyžicu kokosového oleja
- 1 lyžičku horčičných semien
- 3 strúčiky cesnaku (pokrájané)
- 2cm kúsok čerstvého zázvoru (ošúpaný a nasekaný)
- 1 lyžička mletej rímskej rasce
- ½ lyžičky kari korenia
- ½ lyžičky korenia Garam masala
- 1 červenú cibuľu (posekaná)
- 1-2 polievkové lyžice práškovej Spiruliny
- 350g sladkých zemiakov (ošúpané a pokrájané na kúsky)
- 200g zemiakov (ošúpané a pokrájané na kúsky)
- 400ml pikantného zeleninového vývaru
- 30g krémového kokosu
- 300g listov mladého špenátu
- korenie
- uvarenú ryžu Basmati (pri servírovaní)
Spôsob prípravy
Skvelý spôsob na využitie zelených produktov Naturya je výživné krémové kari. V tomto recepte môže byť rovnako použitý aj mladý jačmeň, mladá pšenica alebo chlorella.
- Vo woku rozohrejeme kokosový olej, na ktorom posmažíme horčičné semená, cesnak, zázvor a korenie, až pokiaľ horčičné semená začnú pukať.
- Pridáme nakrájanú cibuľu a pražíme po dobu 2 - 3 minút. Potom za stáleho miešania pridáme práškovú Spirulinu a oba druhy pokrájaných zemiakov. Dobre premiešame.
- Zalejeme 300ml zeleninového vývaru a privedieme do varu. Dusíme 12 - 15 minút, kým zemiaky nezmäknú.
- Zvyškom zeleninového vývaru polejeme krémový kokos v miske, miešame aby sa rozpustil.
- Do woku postupne vmiešame listy mladého špenátu.
- Zalejeme kokosovým mliekom, okoreníme a dobre premiešame.
- Podávame s varenou ryžou Basmati.
Autor - Joy Skipper je kvalifikovaná nutričná terapeutka s viac než 20 ročnými skúsenosťami v potravinárskom priemysle, s tvorbou receptov a knižných kuchárok, a servírovaním jedál pre televíziu a fotografovanie. Joy bola tiež semifinalistom v show Masterchef na BBC. Jej publikácie zahŕňajú tipy pre odšťavovače, na olovranty, taliansku rýchlu kuchyňu a rýchlu a zdravú slávnostnú kuchyňu.