Kategórie produktov

Odber noviniek

Kari so spirulinou, špenátom a zemiakmi

Kari so spirulinou, špenátom a zemiakmi

Na prípravu 4 porcí budeme potrebovať

  • 1 polievkovú lyžicu kokosového oleja
  • 1 lyžičku horčičných semien
  • 3 strúčiky cesnaku (pokrájané)
  • 2cm kúsok čerstvého zázvoru (ošúpaný a nasekaný)
  • 1 lyžička mletej rímskej rasce
  • ½ lyžičky kari korenia
  • ½ lyžičky korenia Garam masala
  • 1 červenú cibuľu (posekaná)
  • 1-2 polievkové lyžice práškovej Spiruliny
  • 350g sladkých zemiakov (ošúpané a pokrájané na kúsky)
  • 200g zemiakov (ošúpané a pokrájané na kúsky)
  • 400ml pikantného zeleninového vývaru
  • 30g krémového kokosu
  • 300g listov mladého špenátu
  • korenie
  • uvarenú ryžu Basmati (pri servírovaní)

Spôsob prípravy

Skvelý spôsob na využitie zelených produktov Naturya je výživné krémové kari. V tomto recepte môže byť rovnako použitý aj  mladý jačmeň, mladá pšenica alebo chlorella.

  1. Vo woku rozohrejeme kokosový olej, na ktorom posmažíme horčičné semená, cesnak, zázvor a korenie, až pokiaľ horčičné semená začnú pukať.
  2. Pridáme nakrájanú cibuľu a pražíme po dobu 2 - 3 minút. Potom za stáleho miešania pridáme práškovú Spirulinu a oba druhy pokrájaných zemiakov. Dobre premiešame.
  3. Zalejeme 300ml zeleninového vývaru a privedieme do varu. Dusíme 12 - 15 minút, kým zemiaky nezmäknú.
  4. Zvyškom zeleninového vývaru polejeme krémový kokos v miske, miešame aby sa rozpustil.
  5. Do woku postupne vmiešame listy mladého špenátu.
  6. Zalejeme kokosovým mliekom, okoreníme a dobre premiešame.
  7. Podávame s varenou ryžou Basmati.

Joy Skipper - Autor receptu Autor - Joy Skipper je kvalifikovaná nutričná terapeutka s viac než 20 ročnými skúsenosťami v potravinárskom priemysle, s tvorbou receptov a knižných kuchárok, a servírovaním jedál pre televíziu a fotografovanie. Joy bola tiež semifinalistom v show Masterchef na BBC. Jej publikácie zahŕňajú tipy pre odšťavovače, na olovranty, taliansku rýchlu kuchyňu a rýchlu a zdravú slávnostnú kuchyňu.