Kategórie produktov

Odber noviniek

Lucumová zmrzlina s hrozienkami

Lucumová zmrzlina s hrozienkami

Na prípravu 4 až 6 porcí budeme potrebovať

  • 100g hrozienok
  • 3 polievkové lyžice likéru Amaretto
  • 300ml mlieka
  • 300ml smotany na šľahanie
  • 6 vaječných žĺtkov
  • 175g krupicového cukru (alebo zdravšieho kokosového)
  • 2 kopcovité polievkové lyžice ovocného prášku Lucuma
  • drvené kakaové bôby (pri servírovaní)

Spôsob prípravy

Lucuma tejto zmrzline pridáva krémovosť a prekvapivo nevšednú chuť. Ak si želáte nealkoholickú verziu tejto zmrzliny, nahraďte likér Amaretto pomarančovou šťavou alebo čajom Earl Grey. Vaječné bielky nevyhadzujte, odložte si ich do mrazničky a neskôr použite napríklad na pusinky.

  1. Hrozienka vložíme do misky s Amaretto likérom a necháme marinovať 1 hodinu.
  2. Mlieko a smotanu na šľahanie zohrejeme spolu v malej panvičke až tesne po dobu varu.
  3. Medzitým rozšľaháme vaječné žĺtky spolu s cukrom a postupne pridávame Lucumový prášok.
  4. Horúcu smotanu vlejeme do vaječnej zmesi a šľaháme, kým zmes nie je hladká a pevná. Necháme vychladnúť, čas od času premiešame, aby sa na povrchu nevytvorila kožka.
  5. Do Lucumového krému pridáme hrozienka a vložíme do výrobníka zmrzliny, ktorý ju bude miešať až do zamrznutia.
  6. Podávame posypané drvenými kakaovými bôbmi.

Joy Skipper - Autor receptu Autor - Joy Skipper je kvalifikovaná nutričná terapeutka s viac než 20 ročnými skúsenosťami v potravinárskom priemysle, s tvorbou receptov a knižných kuchárok, a servírovaním jedál pre televíziu a fotografovanie. Joy bola tiež semifinalistom v show Masterchef na BBC. Jej publikácie zahŕňajú tipy pre odšťavovače, na olovranty, taliansku rýchlu kuchyňu a rýchlu a zdravú slávnostnú kuchyňu.