Na prípravu 4 porcí budeme potrebovať
- 250g hladkej múky 00 extra špeciál
- 2 polievkové lyžice Chlorelly v prášku
- 2 vajcia
- 2 polievkové lyžice repkového oleja
- 3 cibuľe šalotky, ošúpané a nakrájané na kocky
- 175g cherry paradajky, polovičky
- 50g strúhaného parmezánu
Spôsob prípravy
- V miske spolu premiešame múku a Chlorella prášok.
- Pridáme vajcia a 50 - 75 ml vody a miešame, kým cesto nie je dosť tuhé.
- Cesto otáčame a miesime na pomúčenej kuchynskej doske niekoľko minút.
- Použijeme stroj na výrobu cestovín a cesto nakrájame na pásiky - tagliatelle. Cestoviny necháme sušiť po dobu 30 - 45 minút.
- Cestoviny varíme v hrnci s vriacou vodou 2 - 5 minút ako al dente (taliansky výraz, znamená, že varíme po takú dobu aby neboli mäkké a ani tvrdé).
- Medzitým rozohrejeme repkový olej vo veľkej panvici a osmažíme cibuľu šalotku asi 3 - 4 minúty, pridáme paradajky a varíme po dobu ďalších 2 - 3 minút.
- Scedené cestoviny primiešame do panvice, aby sa pekne premiešali so všetkou šťavou.
- Podávame posypané strúhaným parmezánom.
Autor - Joy Skipper je kvalifikovaná nutričná terapeutka s viac než 20 ročnými skúsenosťami v potravinárskom priemysle, s tvorbou receptov a knižných kuchárok, a servírovaním jedál pre televíziu a fotografovanie. Joy bola tiež semifinalistom v show Masterchef na BBC. Jej publikácie zahŕňajú tipy pre odšťavovače, na olovranty, taliansku rýchlu kuchyňu a rýchlu a zdravú slávnostnú kuchyňu.