Kategórie produktov

Odber noviniek

Chlorella Tagliatelle - cestoviny s chlorellou

 Chlorella Tagliatelle - cestoviny s chlorellou

Na prípravu 4 porcí budeme potrebovať

  • 250g hladkej múky 00 extra špeciál
  • 2 polievkové lyžice Chlorelly v prášku
  • 2 vajcia
  • 2 polievkové lyžice repkového oleja
  • 3 cibuľe šalotky, ošúpané a nakrájané na kocky
  • 175g cherry paradajky, polovičky
  • 50g strúhaného parmezánu

Spôsob prípravy

  1. V miske spolu premiešame múku a Chlorella prášok.
  2. Pridáme vajcia a 50 - 75 ml vody a miešame, kým cesto nie je dosť tuhé.
  3. Cesto otáčame a miesime na pomúčenej kuchynskej doske niekoľko minút.
  4. Použijeme stroj na výrobu cestovín a cesto nakrájame na pásiky - tagliatelle. Cestoviny necháme sušiť po dobu 30 - 45 minút.
  5. Cestoviny varíme v hrnci s vriacou vodou 2 - 5 minút ako al dente (taliansky výraz, znamená, že varíme po takú dobu aby neboli mäkké a ani tvrdé).
  6. Medzitým rozohrejeme repkový olej vo veľkej panvici a osmažíme cibuľu šalotku asi 3 - 4 minúty, pridáme paradajky a varíme po dobu ďalších 2 - 3 minút.
  7. Scedené cestoviny primiešame do panvice, aby sa pekne premiešali so všetkou šťavou.
  8. Podávame posypané strúhaným parmezánom.

Joy Skipper - Autor receptuAutor - Joy Skipper je kvalifikovaná nutričná terapeutka s viac než 20 ročnými skúsenosťami v potravinárskom priemysle, s tvorbou receptov a knižných kuchárok, a servírovaním jedál pre televíziu a fotografovanie. Joy bola tiež semifinalistom v show Masterchef na BBC. Jej publikácie zahŕňajú tipy pre odšťavovače, na olovranty, taliansku rýchlu kuchyňu a rýchlu a zdravú slávnostnú kuchyňu.