Na prípravu 1 porcie budeme potrebovať
- 150g filety z lososa
- 3 vajcia
- ½ až 1 polievkovú lyžicu mladého zeleného jačmeňa v prášku
- 2 jarné cibuľky (pokrájané)
- mleté korenie
- 1 polievkovú lyžicu olivového oleja
- kôpor
Spôsob prípravy
- Lososa grilujeme/smažíme 3-4 minútky z každej strany a potom ho natrháme na kúsky.
- V miske rozbijeme vajcia, pridáme mladý zelený jačmeň v prášku, jarnú cibuľku, korenie a zamiešame.
- Na malej panvici rozohrejeme olivový olej a nalejeme doň pripravenú vaječnú zmes. Necháme chvíľu zapiecť aby sme ju mohli v ďaľšom kroku otočiť.
- Pridáme natrhané kúsky lososa, omeletu prehodíme/otočíme a zapekáme 1-2 minúty.
- Hotovú omeletu naložíme na tanier a posypeme kôprom.
Autor - Joy Skipper je kvalifikovaná nutričná terapeutka s viac než 20 ročnými skúsenosťami v potravinárskom priemysle, s tvorbou receptov a knižných kuchárok, a servírovaním jedál pre televíziu a fotografovanie. Joy bola tiež semifinalistom v show Masterchef na BBC. Jej publikácie zahŕňajú tipy pre odšťavovače, na olovranty, taliansku rýchlu kuchyňu a rýchlu, zdravú slávnostnú kuchyňu.