Kategórie produktov

Odber noviniek

Lososová omeleta s mladým jačmeňom

Lososová omeleta s mladým jačmeňom

Na prípravu 1 porcie budeme potrebovať

  • 150g filety z lososa
  • 3 vajcia
  • ½ až 1 polievkovú lyžicu mladého zeleného jačmeňa v prášku
  • 2 jarné cibuľky (pokrájané)
  • mleté korenie
  • 1 polievkovú lyžicu olivového oleja
  • kôpor

Spôsob prípravy

  1. Lososa grilujeme/smažíme 3-4 minútky z každej strany a potom ho natrháme na kúsky.
  2. V miske rozbijeme vajcia, pridáme mladý zelený jačmeň v prášku, jarnú cibuľku, korenie a zamiešame.
  3. Na malej panvici rozohrejeme olivový olej a nalejeme doň pripravenú vaječnú zmes. Necháme chvíľu zapiecť aby sme ju mohli v ďaľšom kroku otočiť.
  4. Pridáme natrhané kúsky lososa, omeletu prehodíme/otočíme a zapekáme 1-2 minúty.
  5. Hotovú omeletu naložíme na tanier a posypeme kôprom.

Joy Skipper - Autor receptuAutor - Joy Skipper je kvalifikovaná nutričná terapeutka s viac než 20 ročnými skúsenosťami v potravinárskom priemysle, s tvorbou receptov a knižných kuchárok, a servírovaním jedál pre televíziu a fotografovanie. Joy bola tiež semifinalistom v show Masterchef na BBC. Jej publikácie zahŕňajú tipy pre odšťavovače, na olovranty, taliansku rýchlu kuchyňu a rýchlu, zdravú slávnostnú kuchyňu.