Kategórie produktov

Odber noviniek

BIO Mladá zelená pšenica 200g Naturya, prášok Zväčšiť

BIO Mladá pšenica prášok 200g Naturya

Mzp20nt

Sušené mleté zelené výhonky mladej pšenice z ekologického pestovania podobne ako z mladého jačmeňa predstavujú výborný spôsob ako doplniť organizmu široké spektrum živín, z ktorých mnohé majú silné antioxidačné a detoxikačné účinky. Obsahujú zmes enzýmov, aminokyselín (všetkých 9 esenciálnych aminokyselín), chlorofylu, dôležitých vitamínov, minerálov a fytonutrientov. V porovnaní s mladý jačmeňom je mladá pšenica o niečo sladšia.

 

Viac detailov

14,90 €

Pridať do obľúbených

Skladom - EXP 30.6.2019

Nákupom tohto produktu môžete získať vernostné body v počte 14 bodov. Ak Váš košík bude obsahovať celkom 14 bodov potom ich môžete premeniť na zľavový kupón s hodnotou 0,70 €.


  • Recenzie

    Momentálne žiadne príspevky (názory) od zákazníkov.

    Napísať názor

    BIO Mladá pšenica prášok 200g Naturya

    BIO Mladá pšenica prášok 200g Naturya

    Sušené mleté zelené výhonky mladej pšenice z ekologického pestovania podobne ako z mladého jačmeňa predstavujú výborný spôsob ako doplniť organizmu široké spektrum živín, z ktorých mnohé majú silné antioxidačné a detoxikačné účinky. Obsahujú zmes enzýmov, aminokyselín (všetkých 9 esenciálnych aminokyselín), chlorofylu, dôležitých vitamínov, minerálov a fytonutrientov. V porovnaní s mladý jačmeňom je mladá pšenica o niečo sladšia.

     

    Názory zákazníkov

  • Mladé zelené výhonky pšenice sú podobne ako výhonky mladého jačmeňa jedným z najbohatších zdrojov širokého spektra živín potrebných pre rast, opravu a celkové zdravie človeka. Obsahujú veľké množstvo enzýmov, vitamínov, minerálov, karotenoidov, chlorofylu a ďalších antioxidančných fytonutrientov pôsobiacich synergicky - vzájomne ako celková súhra všetkých látok. Bielkoviny obsiahnuté v mladých lístkoch pšenice obsahujú 19 z 22 aminokyselín vrátane 8, ktoré si naše telo nevie samo vyrobiť. V súčasnosti je stále jednou zo svetovo najväčšmi pestovaných plodín. Obsahom nutričných látok sa mladá pšenica veľmi podobá mladému jačmeňu. Často k voľbe medzi týmito dvoma potravinami dochádza na základe osobného vkusu - mladá pšenica má o niečo sladšiu chuť. Každopádne vždy môžete kombinovať oba produkty spolu, ako aj s inými superpotravinami pre vytvorenie zaujímavých chutí a nutrične nabitých, zdraviu prospešných nápojov.

    Napriek tomu, že zrná pšenice a jačmeňa sú väčšinou spájané s bledou, zlatou farbou, trávy majú oveľa viac spoločného so zelenou listovou zeleninou ako obilnými zrnami. Pšeničná a jačmenná tráva neobsahuje lepok. Je to to najzelenšie z mladých výhonkov, čo poskytuje ich výživnú hodnotu. Majú vysokú koncentráciu zeleného pigmentu - chlorofylu, ktorý hrá kľúčovú úlohu v procese fotosyntézy, kedy rastliny prostredníctvom listov premieňajú slnečné svetlo na chemickú energiu pre rast. Chlorofyl funguje ako zberač slnečnej energie. Fotosyntéza sa z hľadiska existencie života pokladá za najdôležitejší proces na Zemi, nakoľko výsledkom fotosyntézy je vznik organických látok a kyslíka, ktorý rastliny uvoľňujú do atmosféry. Fotosyntézou sa zároveň udržiava relatívne stály pomer kyslíka a oxidu uhličitého v ovzduší potrebného pre život.

    Pestovanie a spracovanie mladej pšenice Naturya

    Mladá pšenica Naturya sa pestuje na vonkajších pastvinách, nedotknutej, neznečistenej oblasti v Severnej Číne (nové zásoby pšenice už pochádzajú z Európy). Farma je certifikovaná ako "organická" podľa Európskej únie a anglického združenia pre pôdu the Soil Association, čo znamená, že farma je neustále pod dozorom medzinárodne uznávaných certifikačných orgánov, aby sa zaistilo splnenie prísnych ekologických noriem BIO kvality. Pšenica sa zasieva v novembri, v priebehu zimných mesiacov má pšeničná tráva tendenciu vyvíjať sa pomaly, buduje úložisko vitamínov, minerálov a životne dôležitých stopových prvkov. Zberá sa v marci alebo apríli nasledujúceho roku, kedy mladé zelené výhonky pšenice siahajúce do výšky niečo medzi 17 až 25 cm dosiahujú vrchol svojich nutričných hodnôt. Zber je preto dôležité načasovať v súlade s týmto oporným bodom v životnom cykle pšenice, nakoľko oneskorenie v zbere môže mať za následok zníženie hodnotných živín, pretože enzymatická a fotosyntetická aktivita rastliny začne klesať. Pšeničná tráva sa teda zberá oveľa skôr ako steblá vytvoria kolienka, dozrejú a vyprodukujú zrná - obilniny s obsahom neželaného lepku. Ako sme už spomínali, mladá tráva sa zberá v období kedy obsah živín je na úplnom vrchole a každý následný krok v spracovaní zaisťuje ich zachovanie čo najviac ako je to len možné vo finálnom prášku. Po zbere sa pšeničná tráva urýchlene prepravuje do spracovateľského centra kde sa starostlivo očistí. Vytriedia a vyberú sa len tie najkvalitnejšie listy, špeciálnym procesom sa zjemní vláknina a zachová dlhotrvajúca čerstvosť, chuť a farba. Potom sa pri nízkej teplote suší a následne melie na veľmi jemný prášok. Proces od zberu až po výsledok vo forme prášku prebehne za menej ako hodinu. Prášok z mladej pšenice je ideálny na prípravu zdravého zeleného nápoja plného biologicky aktívnych látok, ktoré rastlinka vo svojom tele vytvorila.

    Pozitíva konzumácie zelených tráv

    Tým, že oba BIO produkty Naturya mladá pšenicamladý jačmeň pochádzajú od toho istého organického pestovateľa, z rovnakého prostredia v Severnej Číne, zdieľajú mnoho zdravotných výhod. Poskytujú vysoký obsah bielkovín v porovnaní na gram vyšší ako mlieko a vajcia, porovnateľný s mnohými druhmi mäsa a rýb. Bielkoviny prispievajú k rastu a udržaniu svalovej hmoty a k udržaniu zdravých kostí. Bielkoviny, odborne proteíny (základná stavebná jednotka tela) sú zložené z aminokyselín a takmer všetko v prírode obsahuje aminokyseliny. Najväčšie suchozemské živočíchy našej planéty nejedia mäso. Odkiaľ potom slony, nosorožce, býky, kravy a kone získavajú svalovú hmotu? Hlavne z konzumácie trávy, zelených lístkov a ovocia. Gorily sú päť krát silnejšie ako človek. Majú síce tesáky ale čo jedia? Lístky a ovocie, sú vegetariáni. Všetci jedia zelenú stravu. Ak by nebol žiadny proteín v tráve a lístkoch, tieto živočíchy by vyhynuli. Mladé trávy sú ďalej bohaté na železo, ktoré prispieva k správnej tvorbe červených krviniek a hemoglobínu, správnemu prenosu kyslíka v tele a správnemu fungovaniu imunitného systému. Prášok z mladého jačmeňa a mladej pšenice má taktiež vysoký obsah vápnika, ktorý je potrebný na udržanie zdravých kostí a zubov, prispieva k správnej látkovej premene (metabolizmu) pre tvorbu energie a normálnemu fungovaniu svalov. Mladý jačmeň aj mladá pšenica sú často označované ako „alkalické - zásadité potraviny“, u ktorých sa predpokladá odstránenie prebytočnej kyslosti v tele, vyváženia pH organizmu.

    Komu vďačíme za rozšírenie mladej pšenice?

    Dr. Charles F. SchnabelPotenciálne zdravotné výhody mladých zelených listov pšenice boli prvotne skúmané v polovici 20.-tych rokov 20. storočia americkým poľnohospodárskym chemikom Dr. Charles F. Schnabel-om (1895-1974) v Kansase, ktorý poznamenal, že pri skúmaní spôsobov zlepšenia plodnosti a rastu kurčiat, voľne chované sliepky hľadali a jedli mladé výhonky obilných tráv. Po pridaní sušených mladých pšeničných listov do krmív aj pre ostatné zvieratá, Schnabel zbadal zvýšenú produkciu vajec, zvýšené množstvo a kvalitu mlieka, lepšiu kožušinu, rýchlejšie zotavenie z choroby a celkové zdravie. Ďalšie testy naznačili, že nutričný profil mladej pšenice by mohol spĺňať všetky požiadavky na stravu, poskytujúcu rad dôležitých vitamínov, minerálov, bielkovín a mastných kyselín. Na základe svojho výskumu Dr. Schnabel požiadal 15. Apríla 1933 (Washington, D.C.: United States Patent Office) o patentovanie kŕmneho „feed“ produktu - proces spracovania mladých výhonkov pšenice, jačmeňa a raže do výživového doplnku s jedinečnými zdravotnými výhodami z chlorofylu, ktorý vyvinul pre zvieratá ako aj pre ľudskú konzumáciu. Patent mu bol schválený 9. Januára 1934 pod číslom 1,942,943.

    Bol tak fascinovaný svojim objavom, že začal svojim 7 členom rodiny pridávať do jedla dehydrovanú pomletú trávu po dobu 11 rokov. Schnabelova rodina zažila dôkaz o užitočnosti mladej trávy ako potraviny. Ako bolo uvedené v Buffalo Courier Express deti nemali ani jeden pokazený zub a okrem niekoľkých bežných detských chorôb, boli vždy zdravé. Aby bolo toto “zázračné jedlo” dostupné pre viac ľudí, v 30. rokoch Dr. Schnabel naštartoval spoločnosť Cerophyl Laboratories, ktorá vyrábala čo môžeme právom nazvať „prvý multivitamín na svete.“ Shnabelov produkt bola sušená, mletá mladá pšeničná tráva, ktorá sa zmiešala v studenej až vlažnej vode. Zistil, že rýchlym sušením mladej trávy čo najskôr po zbere si prášok zachováva nutričnú hodnotu mladej trávy po dlhú dobu. Schnabel bol človek, ktorý propagoval výraz „15 libier (6kg) mladej pšenice sa nutričnou hodnotou rovná približne 350 librám (158kg) bežnej zeleniny.” V 40. rokoch bol prášok a tabletky z mladej pšenice a z iných obilných tráv najpredávanejšími “multivitamínmi” a minerálnymi doplnkami v USA (produkty Cerophyl a Cerograss). Produkty boli dostupné takmer v každej lekárni.

    Po 2. svetovej vojne, na počiatku 50. rokov tieto zelené potraviny ustúpili do úzadia obchodne zaujímavým syntetickým „1 tableta denne“ vitamínom. Bola to éra, ktorá velebila "zázraky modernej vedy." Ľudia sa domnievali, že bolo lepšie a pohodlnejšie vziať jednu tabletu syntetických vitamínov za deň, ako získať tieto vitamíny z prírodných zdrojov z 20 tabliet Cerophylu. Preto Schnabel vyvinul verziu produktu Cerophyl obohatenú o syntetické vitamíny, aby spotrebiteľ mohol znížiť dennú dávku z 20 tabliet na štyri, ale tento druhý produkt mal obdmedzený úspech. Napriek tomu sa ľudia prirodzene vracajú k pravde. V roku 1976 keď spoločnosť PINES International znovu oživila pôvodný produkt Dr. Schnabela  sušenú mladú pšeničnú trávu (dodržiavali tie isté postupy pestovania, zberu a skladovania ako zaviedla spoločnosť Cerophyl Laboratories) sa jej konzumácia ako nutrične bohatého jedla opäť zvýšila. V súčasnosti je na západe konzumácia zelených nápojov bežná.

    Ďalší následovník filozofie mladých zelených tráv

    Neskôr v 50.-tych rokoch Anne Wigmore-ová, priekopníčka vo výžive a zakladateľka Hippokratovho zdravotného ústavu (Hippocrates Health Insitute) ďalej propagovala účinnosť mladej pšenice ako na živiny bohatého doplnku. Jej surová strava na základe mladej pšenice sa stala kľúčovou súčasťou jedálnička a programu liečenia živou stravou. Od tej doby sa mladá pšenica stala populárnou prísadou v detoxikačných programoch. V priebehu tohto detoxikačného programu kde sa konzumujú len semienka, surová zelená listová zelenina a mladá pšenica sa ľuďom odporúča vyhnúť všetkým technologicky spracovaným potravinám a chemickým látkam.

    Certifikácia Bio kvality

    Organicky pestovaný Mladá pšenica Naturya je certifikovaná prísnou, medzinárodne uznávanou britskou autoritou Soil Association. Významnou úlohou certifikačnej spoločnosti Soil Association je zabezpečiť, aby všetky výrobky predávané ako BIO spĺňali prísne ekologické podmienky. Táto certifikácia, ekologický audit garantuje, že pri celom výrobnom procese sa dbá na dodržiavanie princípov čistej organickej produkcie - pôvod, pestovanie, spracovanie, export a balenie. Riadi sa britským ministerstvom životného prostredia, výživy a záležitostí vidieka DEFRA (Department for Environment, Food & Rural Affairs). Všetky BIO certifikované výrobky vo Veľkej Británii majú na obale vyznačený kód GB-ORG-XX (kde XX označuje subjekt, ktorý certifikát vydal). Soil Association certifikačný kód je GB-ORG-05.

    Naturya venuje časť svojich ziskov na charitatívne účely.

    Logo značky Naturya

    Kliknutím na logo zobrazíte celú ponuku Naturya. Produkty sú bez GMO, umelých farbív, plnív, spojív, konzervačných látok a iných prísad.

    Odporúčané dávkovanie: Dospelí - 1 kopcovitú čajovú lyžičku (3-4g) rozmiešame v pohári vlažnej vody, ovocnej alebo zeleninovej šťave 1 až 2x denne, v ideálnom prípade nalačno, 30 minút pred jedlom alebo 2 hodiny po jedle, vždy aspoň s hodinovým odstupom od liekov. Deti od 3 rokov - 1 kopcovitú čajovú lyžičku (3-4g) 1x denne.

    Spoločnosť Naturya odporúča 10-15g denne. Ďalšia možnosť je pridanie mladej pšenice do cereálií, šalátov, omáčok alebo iného studeného jedla. Nepoužívajte prášok s horúcimi nápojmi, nakoľko teplo neutralizuje aktívne enzýmy. Mladá pšenica podobne ako mladý jačmeň je základom zelených smoothie drinkov. Zmixujte ju v mixéri so zeleninou a ochuťte, alebo vyskúšajte zmiešať s ovocím, jogurtom a medom. Najjednoduchšie sa konzumuje ako nápoj, chutný s ovocnými šťavami ale niektorí ľudia ju majú radi len vo vode.

    Obsah balenia: 200g sušených mletých mladých zelených výhonkov/lístkov pšenice (lat. Triticum aestivum) z ekologického hospodárstva. 100% jednozložkový produkt v BIO/organickej kvalite bez umelých farbív, plnív, spojív, konzervačných látok a iných prísad, bez GMO, v svetlu nepriepustnom, znovu uzatvárateľnom ZIP obale. Neobsahuje lepok (glutén), vhodný pre celiatikov, vegetariánov, vegánov a vitariánov.

    Priemerné výživové hodnoty na 100g: Energia 261kcal / 1080kJ, bielkoviny 19g, sacharidy 16.9g (z toho cukry 4.3g), tuky 1.3g (z toho nasýtené mastné kyseliny 0.2g, mononenasýtené <0.1g, polynenasýtené 1g), vláknina 53.1g, soľ (sodík) 0.3g, vitamín E 9.1mg, vápnik 321mg, železo 33mg, zinok 3.6mg, meď 0.5mg., chlorofyl 308mg.

    Krajina pôvodu: Európa, predtým bývala mladá pšenica z Číny

    Bio certifikácie: EU, the Soil Association, the Vegan Society

    EU certifikáciathe Soil Association certifikáciathe Vegan Society certifikácia

    Produkt nie je určený k používaniu ako náhrada pestrej a vyváženej stravy. Produkt nie je určený pre deti do 3 rokov. Tehotné a dojčiace ženy, ľudia so zo závažnými chorobami (napr. kardiovaskulárne choroby, pacienti po transplantácii) sa o užívaní produktu poraďte s lekárom. Po užití vytlačte z balenia prebytočný vzduch a skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste.

    UPOZORNENIE: Podľa nariadenia Európskeho parlamentu a rady ES č. 1924 z roku 2006, nemôžu byť žiadnym potravinám priraďované iné výživové a zdravotné tvrdenia okrem povolených. Všetky informácie o výživových a zdravotných tvrdeniach uvedené na našej stránke sú len súborom informácií voľne prístupných z domácich a zahraničných informačných zdrojov a za žiadnych okolností nie sú dôkazom o skutočnom pôsobení potraviny prípadne jej nutričných a liečivých účinkoch. Pokiaľ chce spotrebiteľ presné informácie podložené odbornými a vedeckými štúdiami je dôležité oboznámiť sa s nimi prostredníctvom všetkých dostupných odborných zdrojov. Možné pozitívne ale aj nežiadúce účinky potraviny treba pred použitím vždy vopred konzultovať so svojím lekárom!

  • Bez lepkuáno
    Bez GMOáno
    Formaprášok
    BIO kvalitaáno
    Veganáno
    Obsah200 g
    Krajina pôvoduEurópa

3 ďalšie produkty v tej istej kategórii:

Zákazníci, ktorí si kúpili tento produkt, si kúpili aj...