Kategórie produktov

Odber noviniek

BIO Marhuľové jadierka horké RAW 500g Zdravovýživa

Mjh50z

Horké marhuľové jadrá sú zdrojom amygdalínu, tzv. vitamín B17. Táto látka sa používa v mnohých alternatívnych rakovinových liečbach. Jadrá sú bohaté na bielkoviny, mono-nenasýtené tuky, vlákninu a veľa minerálných látok hlavne horčík a draslík. Chuťovo najviac pripomínajú mandle, pretože zdieľajú podobné aromatické zlúčeniny.

 

Viac detailov

13,90 €

Pridať do obľúbených

Nákupom tohto produktu môžete získať vernostné body v počte 13 bodov. Ak Váš košík bude obsahovať celkom 13 bodov potom ich môžete premeniť na zľavový kupón s hodnotou 0,65 €.


  • Recenzie

    Momentálne žiadne príspevky (názory) od zákazníkov.

    Napísať názor

    BIO Marhuľové jadierka horké RAW 500g Zdravovýživa

    BIO Marhuľové jadierka horké RAW 500g Zdravovýživa

    Horké marhuľové jadrá sú zdrojom amygdalínu, tzv. vitamín B17. Táto látka sa používa v mnohých alternatívnych rakovinových liečbach. Jadrá sú bohaté na bielkoviny, mono-nenasýtené tuky, vlákninu a veľa minerálných látok hlavne horčík a draslík. Chuťovo najviac pripomínajú mandle, pretože zdieľajú podobné aromatické zlúčeniny.

     

    Názory zákazníkov

  • Produkt je dlhodobo vypredaný, žial momentálne naďalej nedostupný, akonáhle budeme mať bližšie informácie tak uvedieme približný dátum dostupnosti.

    Horké marhuľové jadrá sa získavajú z malých kyslastých divých marhúľ (tzv. Arménska slivka) pochádzajúcich z teplých krajín Ázie s kontinentálnym podnebím ako napr. Turecko, Pakistan, Irán, Čína, Arménsko. Sú bohaté na bielkoviny, tuky (prevažne mono-nenasýtené), vlákninu a dodávajú ľudskému organizmu veľa minerálnych látok najmä horčík a draslík. Jadrá zdieľajú podobné aromatické zlúčeniny ako mandle, chuťovo aj tvarom ich najviac pripomínajú. Marhuľové a broskyňové jadrá sa napríklad v Nemecku používajú na výrobu persipánu (verzia marcipánu). Horké marhuľové jadrá sú vo svete obľúbené pre zvýšený obsah prírodnej látky amygdalín, tzv. vitamín B17. Táto látka sa často omylom zamieňa názvom laetril, čo je syntetická látka (modifikovaná forma amygdalinu) veľmi podobná amygdalinu.

    Amygdalín sa radí medzi kyanogénne glykozidy, je to kombinácia neutralizovanej kyseliny kianovodíkovej. Z pohľadu chémie sa skladá z dvoch molekúl (benzylovej a kyanidovej). Pri konzumovaní jadierok amygdalín môže produkovať kyanid. Je to typická vlastnosť taktiež pre jadrá z iných druhov ovocia ako napr. broskyne, čerešne, slivky a jablká. Agentúra FSA (The Food Standards Agency) odporúča príjem 1 až 2 horkých marhuľových jadier denne ako bezpečnú úroveň. Táto látka bola použitá v mnohých alternatívnych rakovinových liečbach. Štúdie zo 70. rokov potvrdili pri pokusoch na zvieratách účinok amygdalínu proti nádorovým bunkám (Dr. Ernst T. Krebs, Dr. Kanematsu Sugiura).

    Marhuľové jadierka na bielom pozadí

    Autor viacerých kníh Philipp Day ohľadom pôsobenia vitamínu B17 odporúča chorým v knihe "Cancer: Why We're Still Dying to Know the Truth" zjesť denne 30 až 50 jadierok (0,7 jadierka x váha/kg), !!! pozor !!! nie však naraz!!!, ale rozdelene počas celého dňa. V prípade ochorenia sa začína s 10 jadierkami denne a počas 2-3 týždňov sa navyšuje na konečné množstvo. Na jeden raz sa má zjesť max. 5-7 jadierok!!! Ľudia, ktorí sú zdraví a chcú jadierka jesť ako prevenciu, by mali denne zjesť 5-10 jadierok. Jadierka je ideálne konzumovať spolu so sušenými marhuľami, papájami alebo ananásom, pretože enzými z tohto ovocia pozitívne ovplyvňujú účinok amygdalínu.

    Odporúčané dávkovanie: Nariadenie EU odporúča konzumáciu max. 2 jadrá za deň.

    Obsah: 500g horkých marhuľových jadierok (lat. Prunus armeniaca kernel) z ekologického hospodárstva. 100% jednozložkový produkt v BIO / organickej kvalite bez umelých farbív, plnív, spojív, konzervačných látok a iných prísad, bez GMO, v svetlu nepriepustnom, znovu uzatvárateľnom ZIP obale. Neobsahuje lepok (glutén), vhodný pre celiatikov, vegetariánov, vegánov a vitariánov.

    Priemerné výživové hodnoty na 100g: Energia 605 kcal / 2530 kJ, bielkoviny 18g, sacharidy 19.9g (z toho cukry 5.4g), tuky 51.3g (z toho nasýtené mastné kyseliny 2.8g), vláknina 7.1g, sodík 1mg.

    Krajina pôvodu: Uzbekistan

    Bio certifikácia: EU

    EU certifikácia

    Produkt nie je určený k používaniu ako náhrada pestrej a vyváženej stravy. Po užití vytlačte z balenia prebytočný vzduch a skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste.

    UPOZORNENIE: Podľa nariadenia Európskeho parlamentu a rady ES č. 1924 z roku 2006, nemôžu byť žiadnym potravinám priraďované iné výživové a zdravotné tvrdenia okrem povolených. Všetky informácie o výživových a zdravotných tvrdeniach uvedené na našej stránke sú len súborom informácií voľne prístupných z domácich a zahraničných informačných zdrojov a za žiadnych okolností nie sú dôkazom o skutočnom pôsobení potraviny prípadne jej nutričných a liečivých účinkoch. Pokiaľ chce spotrebiteľ presné informácie podložené odbornými a vedeckými štúdiami je dôležité oboznámiť sa s nimi prostredníctvom všetkých dostupných odborných zdrojov. Možné pozitívne ale aj nežiadúce účinky potraviny treba pred použitím vždy vopred konzultovať so svojím lekárom!

  • Bez lepku áno
    Bez GMO áno
    Forma jadierka
    BIO kvalita áno
    Vegan áno
    RAW áno
    Obsah 500 g
    Krajina pôvodu Uzbekistan

Zákazníci, ktorí si kúpili tento produkt, si kúpili aj...