Kategórie produktov

Hľadaj v článkoch

Podľa značky

Zaslať novinky emailom

AKCIA 1+1 zdarma Mladý jačmeň BIO 200g Naturya, prášok

MZJ200NAT

Dostupnosť: Na sklade

22,50 €

QR

Vernostný program Nákupom tohto produktu získavate 22 vernostných bodov. Za produkty v nákupnom košíku získavate spolu 22 bodov, ktoré vo svojom zákazníckom účte môžete premeniť na zľavový kupón s možnosťou využitia v budúcej objednávke v hodnote 1,10 €.


4 Iné produkty v tejto kategórií

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, kúpili taktiež ...

BIO mladý jačmeň Naturya vo forme prášku sa vyrába z čerstvých mladých listov jačmeňa, čo je jedna z najstarších plodín, ktorá bola pestovaná už v starovekom Egypte, Číne a Grécku. Predpokladá sa, že rímski gladiátori zvykli konzumovať mladý jačmeň pred účasťou na boji v Koloseu. V starej Číne považovali jačmeň za symbol mužskej potencie a patril medzi 5 posvätných rastlín, ktoré symbolicky zasieval sám cisár. V súčasnosti je stále jednou zo svetovo najväčšmi pestovaných plodín. Mladý jačmeň obsahuje rozsiahlu škálu vitamínov, minerálov a aminokyselín. Zvyčajne je využívaný pri detoxikačných kúrach, sčasti aj pre jeho alkalizujúci (alkalický=zásaditý) účinok na ľudský organizmus.  Patrí medzi zelené potraviny, ktoré majú význam pre ľudský organizmus nielen z hľadiska preventívneho, ale aj ako súčasť liečby. Mladý jačmeň je spracovaný do veľmi jemného prášku určeného k príprave sviežeho zeleného nápoja, ktorý je veľmi ľahko a rýchlo vstrebateľný do organizmu. Len jedna lyžička nutrične zodpovedá niekoľkým kusom zeleniny, napr. výživovej hodnote 2 hlávok brokolice.

Mladý jačmeň je nutrične veľmi podobný mladej pšenici. Existuje však medzi nimi niekoľko rozdielov, mladý jačmeň obsahuje viac vápnika, draslíka, chlorofylu a enzýmov ako mladá pšenica. Nakoniec, často k voľbe medzi týmito dvoma potravinami dochádza na základe osobného vkusu, mladý jačmeň má o niečo horkejšiu chuť ako mladá pšenica. Samozrejme vždy môžete kombinovať oba produkty.

 

Mladý jačmeň

 

Spracovanie mladého jačmeňa Naturya:

Mladý jačmeň Naturya sa pestuje na neznečistených vonkajších poliach ekologickej farmy v Severnej Číne. Je certifikovaná ako "organická" podľa Európskej únie a anglického združenia pre pôdu (Soil Association), čo znamená, že farma je neustále pod dozorom medzinárodne uznávaných certifikačných orgánov, aby sa zaistilo, že sú splnené prísne ekologické normy Bio kvality. Jačmeň sa sadí v novembri a žne sa v marci alebo apríli nasledujúceho roku, kedy sa začínajú predlžovať účelové tkanivá. Jačmeň je zberaný práve v tejto nedozretej fáze, pretože nutričné hodnoty dosahujú vrchol. Hladiny aminokyselín, polyfenolov a vitamínu C, všetky klesajú s vekom rastliny. Ďalšou výhodou zberu jačmeňa v tejto nie dozretej fáze je,  že zatiaľ nemá zrná obsahujúce lepok a výsledný výrobok je teda úplne bezlepkový. Predtým než je mladý jačmeň starostlivo očistený a triedený, je ručne zozbieraný. Potom sa pri nízkej teplote suší a následne melie na veľmi jemný prášok. Proces od zberu až po výsledok vo forme prášku prebehne za menej ako hodinu.

 

Zber mladého jačmeňa Zber mladého jačmeňa

 

Veda a mladý jačmeň:

Mladý jačmeň je bohatým zdrojom vitamínov a minerálov, vrátane železa, vápnika a vitamínov B1, B2, B6, C a E. Je tiež dobrým zdrojom antioxidantov, vrátane superoxid dismutázy (SOD). Superoxid dismutáza disponuje celou škálou priaznivých účinkov na naše zdravie, bojuje proti rozvoju choroby motorického neurónu, artritíde a zápalovým ochoreniam. Mladý jačmeň vo forme prášku je veľmi bohatý na vlákninu a bolo preukázané, že pomáha znížovať celkovú hladinu cholesterolu. Predpokladá sa, že užívanie mladého jačmeňa pomáha k výraznej redukcii LDL (zlého) cholesterolu a k zvýšeniu hladiny HDL (dobrého) cholesterolu. Štúdie preukázali, že príjem mladého jačmeňa môže taktiež pomôcť pri poklese hladiny cukru v krvi a stabilizovať úroveň hemoglobínu.

Mladý jačmeň je bohatý na horčík - minerál, ktorý pomáha previesť jedlo, ktoré jeme na energiu, a tým, že napomáha k lepšej funkcií prištítnych teliesok (prištítnej žľazy), zlepšuje zdravie kostí. Mladý jačmeň ďalej obsahuje všetky esenciálne aminokyseliny, čo je pri rastlinách skôr vzácny benefit. Obsahuje tiež široké spektrum enzýmov a fytochemikálí. Jednou z týchto fytochemikálí je aj chlorofyl, ktorý blokuje baktérie a redukuje vnútorný zápach, rovnako ako zlepšuje srdcové a pľúcne funkcie. Mladý jačmeň sa radí k zásaditým potravinám, o ktorých mnohí ľudia vedia, že pomáhajú neutralizovať kyslosť spôsobenú stresom a upraviť telesné funkcie do prirodzene zásaditého stavu.

 

Aminokyseliny:

Aminokyseliny sú základným stavebným kameňom bielkovín, z ktorých je tvorená každá bunka ľudského organizmu. Mladý jačmeň obsahuje 18 aminokyselín vrátane 8 esenciálnych, ktoré si organizmus nevie vyrobiť sám. Výhodou zeleného jačmeňa sú polypeptidy, menšie proteíny, ktoré môžu byť priamo absorbované krvou, kde podporujú bunkový metabolizmus.

 

Chlorofyl a antioxidačná ochrana:

Má dezinfekčné a detoxikačné účinky, zlepšuje krvný obraz, okysličenie jednotlivých orgánov, čistí pečeň, zlepšuje hladinu cukru v krvi, bráni zápalom a urýchľuje hojenie rán. Najzaujímavejšia je podobnosť molekuly chlorofylu s molekulou hemoglobínu krvného farbiva. Chlorofyl taktiež podporuje celkovú regeneráciu organizmu a neutralizuje voľné radikály. Testami bol tiež preukázaný jeho vplyv na redukciu vstrebávania karcinogénov v tráviacom trakte.

 

Detoxikácia:

Pomocou pôsobenia enzýmov, chlorofylu a iných rastlinných zložiek mladý jačmeň pomáha nášmu imunitnému systému vylúčiť z tela väčšinu toxických látok a prispieť tak k detoxikácii organizmu. Detoxikácia organizmu je v podstate nikdy nekončiaci proces. Môžme ju robiť prakticky v každom veku, či už u malých detí alebo u ľudí v pokročilom veku. Vnútorné prostredie organizmu závisí predovšetkým od množstva a kvality potravín, ktoré prijímame a tiež podľa toho, ako a čo jeme. Toxíny, ktoré sa detoxikáciou z organizmu vylučujú sú ťažké kovy (ortuť, olovo, cín, hliník, nikel atď), konzervačné látky, antibiotiká, lieky, drogy, pesticídy, plesne, baktérie a vírusy.

 

Enzýmy:

V mladom jačmeni sa nachádza viac ako 20 živých enzýmov, ktoré sú základným katalyzátorom takmer všetkých chemických procesov v našom tele. Medzi najdôležitejšie patrí SOD-superoxid dismutáza, tiež nazývaný ako Anti-Aging enzým. Ďalej sú to kataláza, cytochróm oxidáza, peroxidáza, acidická fosfatáza, atď. Enzýmy sú nevyhnutné pre tisíce chemických reakcií, ktoré sa odohrávajú v ľudskom tele, vrátane výroby energie na bunkovej úrovni, uľahčenie trávenia, vstrebávanie živín.

 

Zápalové ochorenia:

Preukázalo sa, že dlhodobé užívanie mladého jačmeňa (minimálne po dobu troch mesiacov) hrá významnú úlohu pri znižovaní zápalových procesov v organizme. Laboratórne merania ukázali, že v priebehu užívania klesajú u chronických zápalových stavov zápalové markery v krvi (CRP - c reaktívny proteín - hlavný ukazovateľ zápalových procesov v tele). Vďaka svojmu protizápalovému pôsobeniu sa mladý jačmeň dá využiť ako doplnok pri liečbe gynekologických a urologických ťažkostí (močové cesty, prostatizmus), infekcie dýchacích ciest a zápalových ochorení kĺbov (reuma, artritída). Pri horúčke a na začiatku infekčného ochorenia sa dá pomocou mladého jačmeňa podporiť aktivita enzýmov, posilniť obranyschopnosť organizmu, a tak skrátiť priebeh choroby.

 

Zásadotvornosť:

Významný je zásadotvorný efekt mladého jačmeňa na ľudský organizmus, čím zabraňuje prekysleniu organizmu. V súčasnosti väčšina konzumovanej stravy spôsobuje v tele kyslú reakciu. Ak je ph v tele nevyvážené, prichádzajú zdravotné problémy vrátane alergií, rakoviny, tráviacich ťažkostí, srdcovocievnych ochorení, problémy s hmotnosťou a mnoho iných.

 

Mladý zelený jačmeň Mladý jačmeň, prášok

 

Certifikácia Bio kvality:

BIO mladý jačmeň Naturya má certifikát spoločnosti Soil Association, ktorá je jedna z mála ekologických certifikačných spoločností vo Veľkej Británii. Táto certifikácia sa riadi anglickým ministerstvom životného prostredia, výživy a záležitostí vidieka - DEFRA. Významnou úlohou ekologickej certifikačnej spoločnosti Soil Association je zabezpečiť, aby všetky potraviny predávané ako ekologické spĺňali prísne ekologické parametre. Tento ekologický audit zahŕňa celý dodávateľský reťazec, od pestovania, spracovania až po export a balenie. Soil Association certifikácia, ktorej logom je označený aj mladý zelený jačmeň Naturya je zárukou, že našim zákazníkom sa dostáva skutočný ekologický produkt. Všetky ekologicky certifikované výrobky musia mať na svojom obale certifikačný kód. Vo Veľkej Británii majú takto certifikované potraviny formát GB-ORG-XX, kde XX označuje subjekt, ktorý certifikát vydal. Ak tento kód nie je k dispozícii na obale, tak sa nejedná o ekologický produkt. Soil Association certifikačný kód pre naše produkty Naturya je GB-ORG-05 a je umiestnený na zadnom obale v ľavom dolnom rohu.

 

Certifikácie: EU, the Soil Association, KLBD Kosher, the Vegan Society

EU certifikáciathe Soil Association certifikáciaKLBD Kosher certifikáciathe Vegan Society certifikácia

 

VÝHODY UŽÍVANIA MLADÉHO JAČMEŇA:

  • zlepšenie krvného obrazu - mladý jačmeň obsahuje množstvo látok nevyhnutných k tvorbe červených krviniek (železo, draslík, kyselina listová ...), pričom sú tieto látky vo forme pre organizmus veľmi ľahko prijateľnej
  • kožné problémy (akné, ekzémy, psoriáza) - pôsobenie mladého jačmeňa na omladenie pokožky prostredníctvom vplyvu na vnútorné orgány je klinicky preukázané
  • tlmí zrážanie krvných doštičiek - tromby (krvné zrazeniny) sú príčinou vzniku infarktu myokardu a srdcovocievnych ochorení
  • spomalenie bunkového starnutia - SOD (superoxid dismutáza) ničí kyslíkové radikály; predpokladá sa, že SOD súvisí s dlhovekosťou
  • znižovanie hmotnosti - účinné látky mladého jačmeňa posilňujú funkciu štítnej žľazy, ktorej hormóny podnecujú spaľovanie tukov. Taktiež samotný mladý jačmeň obsahuje enzýmy schopné spaľovať tuky
  • problémy s trávením - chlorofyl sa používa pri pri liečbe vredových ochorení žalúdka a čriev , draslík a vláknina podporujú pohyb tráviace sústavy a vyprázdňovanie
  • pálenie záhy - mladý jačmeň má výrazne zásaditú povahou, čím obnovuje acido-alkalickú rovnováhu pri prekyslení organizmu
  • protirakovinové účinky - enzým SOD a chlorofyl vykazujú účinné protirakovinové pôsobenie
  • páchnuci dych a hemoroidy
  • prevencia proti ukladaniu cholesterolu
  • problémy so srdcom, krvným obehom a cievami
  • odstraňuje bolesti hlavy, poruchy spánku, chronickú únavu a depresie
  • kĺbové ochorenia
  • cukrovka - vďaka svojej zásaditej povahe upravuje mladý jačmen priechod cukrov cez črevné steny, čím sa postupne normalizuje hladina cukru v krvi
  • vonkajšie a vnútorné zápaly - využíva sa vysoký obsah chlorofylu

 

ODPORÚČANÉ DÁVKOVANIE:

Dospelí: 1 kopcovitú čajovú lyžičku (3-4g) rozmiešame v 2 dl vody, ovocnej alebo zeleninovej šťave 1 až 2 krát denne, v ideálnom prípade 30 minút pred jedlom.

Deti od 3 rokov: 1 kopcovitú čajovú lyžičku (3-4g) 1x denne.

Ďalšia možnosť použitia je pridanie mladého jačmeňa do cereálií, šalátu alebo iného studeného jedla. Nepoužívajte s horúcimi nápojmi, nakoľko teplo neutralizuje aktívne enzýmy.

 

Mladý jačmeň je jadrom zelených smoothie drinkov. Zmixujte ho v mixéri so zeleninou a ochuťte, alebo vyskúšajte zmiešať s ovocím, jogurtom a medom. Jednoducho sa konzumuje ako nápoj: chutný s ovocnými šťavami a niektorí ľudia majú radi ľahko horkastú chuť s vodou. Tiež môžete skúsiť primiešanie mladého jačmeňa do omáčok. Nebojte sa experimentovať.


OBSAH BALENIA:

200g sušených, mletých zelených listov mladého jačmeňa (Hordeum vulgare) vo forme prášku. 100% jednozložkový produkt v organickej kvalite bez umelých farbív, plnív, spojív, konzervačných látok a iných prísad, bez GMO, v svetlu nepriepustnom, znovu uzatvárateľnom ZIP obale. Neobsahuje lepok (glutén), vhodný pre celiatikov, vegetariánov a vegánov. Produkt je certifikovaný združením vegánov - the Vegan Society.

 

Výživové hodnoty v 100g / Mladý zelený jačmeň BIO Naturya

Energia 171 kcal / 725 kJ
Bielkoviny / proteíny 24 g
Sacharidy 14,3 g
   - z toho cukry 2,9 g
Tuky 2 g
   - z toho nasýtené mastné kyseliny 0,4 g
Vláknina 47,7 g
Sodík (Na) 100 mg
Horčík (Mg) 180 mg
Chlorofyl 695 mg

 

Krajina pôvodu:

Severná Čína

 

SKLADOVANIE:

Po užití vytlačte prebytočný vzduch a zatvorte, skladujte na tmavom a suchom mieste.

 

Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Výrobok nie je určený k použitiu ako náhrada pestrej stravy. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.


UPOZORNENIE: Podľa nariadenia Európskeho parlamentu a rady ES č. 1924 z roku 2006, nemôžu byť žiadnym potravinám priraďované iné výživové a zdravotné tvrdenia okrem povolených. Všetky informácie o výživových a zdravotných tvrdeniach uvedené na našej stránke sú len súborom informácií voľne prístupných z domácich a zahraničných informačných zdrojov a za žiadnych okolností nie sú dôkazom o skutočnom pôsobení potraviny prípadne jej nutričných a liečivých účinkoch. Pokiaľ chce spotrebiteľ presné informácie podložené odbornými a vedeckými štúdiami je dôležité oboznámiť sa s nimi prostredníctvom všetkých dostupných odborných zdrojov. Možné pozitívne ale aj nežiadúce účinky potraviny treba pred použitím vždy vopred konzultovať so svojím lekárom!

Nateraz nemáme žiadne komentáre zákazníkov.