Kategórie produktov

Odber noviniek

BIO Novozélandský Mladý jačmeň prášok 200g Rainforest Foods Zväčšiť

BIO Novozélandský mladý jačmeň prášok 200g Rainforest Foods

Mj200nz

Sušené mleté lístky-výhonky mladého jačmeňa z čistého prostredia Nového Zélandu sú zelenšie a chutnejšie s príjemnou vôňou. Sú koncentrovaným zdrojom vitamínov a minerálov, enzýmov, chlorofylu, všetkých 9 esenciálnych aminokyselín (sú zdrojom kompletných bielkovín). Sú výbornou voľbou pre zabezpečenie komplexného prísunu výživných látok, z ktorých mnohé majú silné antioxidačné a detoxikačné účinky. Ide o zásaditú potravinu, takže pravidelná konzumácia pomáha udržiavať v organizme správnu acidobázickú rovnováhu.

 

Viac detailov

20,50 €

Pridať do obľúbených

Skladom - EXP 31.12.2019

Nákupom tohto produktu môžete získať vernostné body v počte 20 bodov. Ak Váš košík bude obsahovať celkom 20 bodov potom ich môžete premeniť na zľavový kupón s hodnotou 1,00 €.


  • Recenzie

    Momentálne žiadne príspevky (názory) od zákazníkov.

    Napísať názor

    BIO Novozélandský mladý jačmeň prášok 200g Rainforest Foods

    BIO Novozélandský mladý jačmeň prášok 200g Rainforest Foods

    Sušené mleté lístky-výhonky mladého jačmeňa z čistého prostredia Nového Zélandu sú zelenšie a chutnejšie s príjemnou vôňou. Sú koncentrovaným zdrojom vitamínov a minerálov, enzýmov, chlorofylu, všetkých 9 esenciálnych aminokyselín (sú zdrojom kompletných bielkovín). Sú výbornou voľbou pre zabezpečenie komplexného prísunu výživných látok, z ktorých mnohé majú silné antioxidačné a detoxikačné účinky. Ide o zásaditú potravinu, takže pravidelná konzumácia pomáha udržiavať v organizme správnu acidobázickú rovnováhu.

     

    Názory zákazníkov

  • Dnes už asi každý vie, že konzumácia zelených potravín je jedným z najlepších spôsobov ako doplniť telu životne dôležité nutričné látky, z ktorých mnohé majú silné antioxidačné a detoxikačné účinky. Mladé zelené výhonky jačmeňa sú jedným z najbohatších zdrojov širokého spektra živín potrebných pre rast, opravu a celkové zdravie človeka. Obsahujú veľké množstvo enzýmov, vitamínov, minerálov, karotenoidov, chlorofylu a ďalších antioxidančných fytonutrientov pôsobiacich synergicky - vzájomne ako celková súhra všetkých látok. Bielkoviny obsiahnuté v mladých lístkoch obsahujú 18 z 22 aminokyselín, vrátane deviatich, ktoré si naše telo nevie samo vyrobiť. Jačmeň je jedna z najstarších plodín, ktorá sa pestovala už v starovekom Egypte, Číne a Grécku. Predpokladá sa, že rímski gladiátori zvykli konzumovať mladý jačmeň pred účasťou na boji v Koloseu. V starej Číne považovali jačmeň za symbol mužskej potencie a patril medzi päť posvätných rastlín, ktoré symbolicky zasieval sám cisár. V prírode je zdrojom sily a zdravia živočíšnej ríše zelená tráva. V súčasnosti je stále jednou zo svetovo najväčšmi pestovaných plodín. Mladý jačmeň je nutrične veľmi podobný mladej pšenici. Často k voľbe medzi týmito dvoma potravinami dochádza na základe osobného vkusu - mladá pšenica má o niečo sladšiu chuť. Samozrejme vždy môžete kombinovať oba produkty spolu, ako aj s inými superpotravinami pre vytvorenie zaujímavých chutí a nutrične nabitých, zdraviu prospešných nápojov.

    Rozľahlé Canterburské nížiny na Novom Zélande

    Rozľahlé planiny v regióne Canterbury na Novom Zélande sú považované za jedny z najlepších oblastí na svete pre pestovanie jačmennej a pšeničnej trávy. Čistá ľadovcová voda Južných Álp je zdrojom čerstvej vody, ktorá zavlažuje tieto nízko položené úrodné pôdy, zatiaľ čo neznečistený vzduch a dlhé obdobia  slnečného svetla poskytujú prvotriedne podmienky pre rast týchto nutrične nabitých rastlín. Mladý jačmeň Rainforest Foods z Nového Zélandu je preto chuťou lahodný sprevádzaný príjemnou vôňou.Skúste a presvedčte sa, že zelený nápoj z mladého jačmeňa môže byť naozaj lahodná pochúťka, veľmi výživná a zdravá. Canterburské nížiny známe pre svoje rozľahlé zelené mozaiky poľnohospodárskej plochy sú často označované ako "sýpky Nového Zélandu", nakoľko zhruba 80% produkcie pestovaných plodín celej krajiny pochádza práve z tejto oblasti.

    Na živiny bohaté mladé zelené výhonky jačmeňa

    Napriek tomu, že zrná jačmeňa a pšenice sú väčšinou spájané s bledou, zlatou farbou, trávy majú oveľa viac spoločného so zelenou listovou zeleninou ako obilnými zrnami. Jačmenná a pšeničná tráva neobsahuje lepok. Je to to najzelenšie z mladých výhonkov, čo poskytuje ich výživnú hodnotu. Majú vysokú koncentráciu zeleného pigmentu - chlorofylu, ktorý hrá kľúčovú úlohu v procese fotosyntézy, kedy rastliny prostredníctvom listov premieňajú slnečné svetlo na chemickú energiu pre rast. Chlorofyl funguje ako zberač slnečnej energie. Fotosyntéza sa z hľadiska existencie života pokladá za najdôležitejší proces na Zemi, nakoľko výsledkom fotosyntézy je vznik organických látok a kyslíka, ktorý rastliny uvoľňujú do atmosféry. Fotosyntézou sa zároveň udržiava relatívne stály pomer kyslíka a oxidu uhličitého v ovzduší potrebného pre život.

    Pestovanie a spracovanie mladého jačmeňa z Nového Zélandu

    V priebehu zimných mesiacov má jačmenná tráva tendenciu vyvíjať sa pomaly, buduje sa úložisko vitamínov, minerálov a životne dôležitých stopových prvkov. Trvá približne 150 - 200 dní keď mladé zelené výhonky jačmeňa siahajúce do výšky niečo medzi 17 až 25 cm dosiahnu vrchol svojich nutričných hodnôt. Zber je preto dôležité načasovať v súlade s týmto oporným bodom v životnom cykle jačmeňa, nakoľko oneskorenie v zbere môže mať za následok zníženie hodnotných živín, pretože enzymatická a fotosyntetická aktivita rastliny začne klesať. Jačmenná tráva sa teda zberá oveľa skôr ako steblá vytvoria kolienka, dozrejú a vyprodukujú zrná - obilniny s obsahom neželaného lepku. Ako sme už spomínali, mladá jačmenná tráva sa zberá v období kedy obsah živín je na úplnom vrchole a každý následný krok v spracovaní zaisťuje ich zachovanie čo najviac ako je to len možné vo finálnom prášku. Po zbere sa tráva urýchlene prepravuje do spracovateľského centra kde sa vyberajú len tie najkvalitnejšie listy na čistenie, špeciálnym procesom sa zjemní vláknina a zachová dlhotrvajúca čerstvosť, chuť a farba. Listy sa sušia okolo 20 až 25 minút  v teplovzdušných sušiarňach kde sa obsah vlhkosti zredukuje približne na 4%. Vzorky sa odoberajú každú hodinu pre zabezpečenie denného testovania kvality. Usušené lístky sa melú na jemný prášok na častice veľké najprv približne 150-200 mikrónov, potom 50 mikrónov. Finálny jemný prášok z mladého jačmeňa je ideálny na prípravu zdravého zeleného nápoja plného biologicky aktívnych látok, ktoré rastlinka vo svojom tele vytvorila.

    Zelený nápoj a mladé listy jačmeňa

    Pozitíva konzumácie zelených tráv

    Tým, že oba produkty od Rainforest Foods, mladý jačmeň a mladá pšenica pochádzajú od toho istého ekologického pestovateľa, z rovnakého prostredia na Novom Zélande ideálne pre rozvoj ich cenných nutričných hodnôt, zdieľajú mnoho zdravotných výhod. Poskytujú vysoký obsah bielkovín v porovnaní na gram vyšší ako mlieko a vajcia, porovnateľný s mnohými druhmi mäsa a rýb. Bielkoviny prispievajú k rastu a udržaniu svalovej hmoty a k udržaniu zdravých kostí. Bielkoviny, odborne proteíny (základná stavebná jednotka tela) sú zložené z aminokyselín a takmer všetko v prírode obsahuje aminokyseliny. Najväčšie suchozemské živočíchy našej planéty nejedia mäso. Odkiaľ potom slony, nosorožce, býky, kravy a kone získavajú svalovú hmotu? Hlavne z konzumácie trávy, zelených lístkov a ovocia. Gorily sú päť krát silnejšie ako človek. Majú síce tesáky ale čo jedia? Lístky a ovocie, sú vegetariáni. Všetci jedia zelenú stravu. Ak by nebol žiadny proteín v tráve a lístkoch, tieto živočíchy by vyhynuli. Mladé trávy sú ďalej bohaté na železo, ktoré prispieva k správnej tvorbe červených krviniek a hemoglobínu, správnemu prenosu kyslíka v tele a správnemu fungovaniu imunitného systému. Prášok z mladého jačmeňa a mladej pšenice má taktiež vysoký obsah vápnika, ktorý je potrebný na udržanie zdravých kostí a zubov, prispieva k správnej látkovej premene (metabolizmu) pre tvorbu energie a normálnemu fungovaniu svalov. Mladý jačmeň aj mladá pšenica sú často označované ako „alkalické - zásadité potraviny“, u ktorých sa predpokladá odstránenie prebytočnej kyslosti v tele, vyváženia pH organizmu.

    Komu vďačíme za rozšírenie zeleného nápoja z mladého jačmeňa?

    Dr. Yoshihide HagiwaraZa rozšírenie zelených nápojov vďačíme aj vedcom. V nadväznosti na zvýšenej popularite mladej pšeničnej trávy ako výživového doplnku, v 70-tych rokoch začal japonský farmakologický vedec Dr. Yoshihide Hagiwara (svetovo preslávený vedec) experimentovať so zdravotnými prínosmi mladých výhonkov jačmeňa, ich začlenením do jeho stravy. Dr. Hagiwara sa podieľal na výskume a výrobe mnohých populárnych liekov, ktoré sú dodnes na trhu. V priebehu 15 rokov jeho výskumu, si čoraz viac uvedomoval, že zatiaľ čo vyvinuté lieky sú efektívne pre akútne stavy, z dlhodobého hľadiska nezabránili rozvoju ťažkostí. Taktiež si všimol, že pri liečbe pacientov syntetickými liekmi, ktoré v úvode pomohli, sa často vyskytli nežiadúce vedľajšie účinky. Dobrým príkladom sú steroidné lieky, ktoré sa používajú pre všetko, od bodnutia včelím žihadlom až po artritídu. Nie je môžné zostať na steroidných liekoch navždy, pretože z dlhodobého hľadiska vytvárajú svoje vlastné problémy, ktoré môžu byť veľké. Dr. Hagiwara teda usúdil, že musí existovať lepší spôsob. Sám mal zdravotné problémy spojené s výskumom - pracoval dlhé hodiny, spal 4 - 5 hodín, jedol hamburgery, kari ryžu, pil samé limonády a pracoval s mnohými chemikáliami, hlavne experimenty s ortuťou. Jeho telesná a duševná sila upadla, vypadávali mu zuby a vo veku 38 rokov zošediveli vlasy.

    Dr. Yoshihide Hagiwara a mladá jačmenná tráva

    Začal sa zaujímať o svoje zdravie, zmenil svoje staré zvyky a tak sa rozhodol obetovať svoju profesionálnu kariéru hľadaním alternatívnych prírodných doplnkov k zlepšeniu svojho vlastného zdravia. Študoval rastliny a nahradil bufetovú stravu zeleninou, rybami a sójou. Pracoval na tom ako upraviť stravu aby poskytla všetky živiny potrebné pre správne fungovanie ľudského tela. Začal intenzívny výskum a čoskoro usúdil, že mu najviac prospeli listy obilných tráv. Po preskúmaní viac ako 150 rastlín (zelenina, bylinky, traviny a ovocie) zistil, že mladé zelené výhonky-lístky jačmeňa sú jedným z najbohatších zdrojov širokého spektra živín potrebných pre človeka pre rast, opravu a celkové zdravie. Prehlásil, že sú "jedny z najviac nutrične vyvážených potravín v prírode" a "ideálny fast food pre človeka." Po uzdravení našiel nový zmysel života v nasmerovaní ľudí k zeleným trávam - potravinám z tzv. Božej lekárne. Výskum a snaha Dr. Hagiwara nájsť prirodzený, organický zdroj výživy, ktorý by mal enzymatickú činnosť v boji proti chorobám a starnutiu, boli uznané v Novembri 1981 v New Yorku Medzinárodnou nadáciou pre preventívnu medicínu na svojej druhej výročnej konferencii o obrátení procesu starnutia, a v roku 1995 bol ocenený špeciálnou cenou vlády Brazílie za prínos zdravia ľuďom na celom svete.

    Certifikácia Bio kvality

    Organicky pestovaný Novozélandský mladý jačmeň Rainforest Foods je certifikovaný prísnou, medzinárodne uznávanou britskou autoritou Soil Association. Významnou úlohou certifikačnej spoločnosti Soil Association je zabezpečiť, aby všetky výrobky predávané ako BIO spĺňali prísne ekologické podmienky. Táto certifikácia, ekologický audit garantuje, že pri celom výrobnom procese sa dbá na dodržiavanie princípov čistej organickej produkcie - pôvod, pestovanie, spracovanie, export a balenie. Riadi sa britským ministerstvom životného prostredia, výživy a záležitostí vidieka DEFRA (Department for Environment, Food & Rural Affairs). Všetky BIO certifikované výrobky vo Veľkej Británii majú na obale vyznačený kód GB-ORG-XX (kde XX označuje subjekt, ktorý certifikát vydal). Soil Association certifikačný kód je GB-ORG-05.

    Spolupráca s charitou Rainforest Concern

    Rainforest Foods spolupracuje s organizáciou Rainforest Concern (charita č. 1028947) za účelom zachovania ohrozených lesov, ochrany ohrozených biotopov, voľne žijúcich živočíchov a domorodých obyvateľov. Za každé predané balenie, Rainforest Foods bude financovať nákup jedného metra štvorcového oblačného lesa v Ekvádore. Bližšie informácie na adrese www.rainforestconcern.org

    Logo Rainforest Foods

    Kliknutím na logo zobrazíte všetky produkty Rainforest Foods. Produkty sú bez GMO, umelých farbív, plnív, spojív, konzervačných látok a iných prísad.

    Odporúčané dávkovanie: Dospelí - 1 kopcovitú čajovú lyžičku (3-4g) rozmiešame v pohári vody (studenej alebo vlažnej), ovocnej alebo zeleninovej šťave 1 až 2x denne, v ideálnom prípade nalačno, 30 minút pred jedlom alebo 2 hodiny po jedle, vždy aspoň s hodinovým odstupom od liekov. Deti od 3 rokov - 1 kopcovitú čajovú lyžičku (3-4g) 1x denne.

    Ďalšia možnosť použitia je pridanie mladého jačmeňa do cereálií, šalátu alebo iného studeného jedla. Nepoužívajte s horúcimi nápojmi, nakoľko teplo neutralizuje aktívne enzýmy.

    Obsah balenia: 200g sušené mleté zelené mladé lístky jačmeňa (lat. Hordeum vulgare) z ekologického pestovania na Novom Zélande. 100% jednozložkový produkt v BIO/organickej kvalite bez umelých farbív, plnív, spojív, konzervačných látok a iných prísad, bez GMO, v svetlu nepriepustnom, znovu uzatvárateľnom ZIP obale. Neobsahuje lepok (glutén), vhodný pre celiatikov, vegetariánov, vegánov a vitariánov.

    Priemerné výživové hodnoty na 100g: Energia 253 kcal /1048 kJ, bielkoviny 29g, tuky 5g (z toho nasýtené mastné kyseliny 0.6g), sacharidy 3.4g (z toho cukry 3.1g), vláknina 39g, sodík 50mg, vitamín A 11.83mg, vitamín B9 (kyselina listová) 1.30mg, chlorofyl 982mg.

    Krajina pôvodu: Canterbury - Nový Zéland

    Bio certifikácie: EU, the Soil Association, the Vegan Society

    EU certifikáciathe Soil Association certifikáciathe Vegan Society certifikácia

    Produkt nie je určený k používaniu ako náhrada pestrej a vyváženej stravy. Produkt nie je určený pre deti do 3 rokov. Tehotné a dojčiace ženy, ľudia so zo závažnými chorobami (napr. kardiovaskulárne choroby, pacienti po transplantácii) sa o užívaní produktu poraďte s lekárom. Po užití vytlačte z balenia prebytočný vzduch a skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste.

    UPOZORNENIE: Podľa nariadenia Európskeho parlamentu a rady ES č. 1924 z roku 2006, nemôžu byť žiadnym potravinám priraďované iné výživové a zdravotné tvrdenia okrem povolených. Všetky informácie o výživových a zdravotných tvrdeniach uvedené na našej stránke sú len súborom informácií voľne prístupných z domácich a zahraničných informačných zdrojov a za žiadnych okolností nie sú dôkazom o skutočnom pôsobení potraviny prípadne jej nutričných a liečivých účinkoch. Pokiaľ chce spotrebiteľ presné informácie podložené odbornými a vedeckými štúdiami je dôležité oboznámiť sa s nimi prostredníctvom všetkých dostupných odborných zdrojov. Možné pozitívne ale aj nežiadúce účinky potraviny treba pred použitím vždy vopred konzultovať so svojím lekárom!

  • Bez lepkuáno
    Bez GMOáno
    Formaprášok
    BIO kvalitaáno
    Veganáno
    Obsah200 g
    Krajina pôvoduNový Zéland

6 ďalšie produkty v tej istej kategórii:

Zákazníci, ktorí si kúpili tento produkt, si kúpili aj...