Kategórie produktov

Odber noviniek

BIO Kakaový prášok Criollo RAW 250g Zdravovýživa

Kkp25z

Raw kakaový prášok z nepražených kakaových bôbov vzácnej starovekej odrody kakaovníka Criollo z Peru je výbornej chuti. Môžete si z neho vyrobiť zdravú domácu čokoládu, pridať do nápojov, jogurtu, smoothies alebo čokoládových RAW receptov. Kakaový prášok je bohatý na minerály najmä magnézium, železo, vlákninu a taktiež bielkoviny.

 

Viac detailov

6,95 €

Pridať do obľúbených

Skladom / min. trvanlivosť 4.3.2025

Nákupom tohto produktu môžete získať vernostné body v počte 6 bodov. Ak Váš košík bude obsahovať celkom 6 bodov potom ich môžete premeniť na zľavový kupón s hodnotou 0,30 €.


  • Recenzie

    Momentálne žiadne príspevky (názory) od zákazníkov.

    Napísať názor

    BIO Kakaový prášok Criollo RAW 250g Zdravovýživa

    BIO Kakaový prášok Criollo RAW 250g Zdravovýživa

    Raw kakaový prášok z nepražených kakaových bôbov vzácnej starovekej odrody kakaovníka Criollo z Peru je výbornej chuti. Môžete si z neho vyrobiť zdravú domácu čokoládu, pridať do nápojov, jogurtu, smoothies alebo čokoládových RAW receptov. Kakaový prášok je bohatý na minerály najmä magnézium, železo, vlákninu a taktiež bielkoviny.

     

    Názory zákazníkov

  • Na získanie kakaového prášku sa najprv pomelú drvené nepražené kakaové bôby na tekutú kakaovú hmotu, z ktorej sa oddelí kakaový tuk (kakaové maslo) a zostávajúca sušina sa pomelie na finálny veľmi jemný kakaový prášok, ktorý je vhodný na prípravu čokolád, nápojov, smoothies, dezertov, koláčikov a akýchkoľvek iných receptov. Nami ponúkaný kakaový prášok pochádza z vzácnej Criollo odrody kakaovníka z Peru, tzv. "kráľovná kakaa". Kakaový prášok prirodzene obsahuje okolo 10% kakaového masla/tuku a je ideálnou surovinou pre výrobu čokolád a rôznych druhov čokoládových pochúťok.

    Použitie: Kakaový prášok je všestranná potravina, môžete ho pridávať do jedál, jogurtov, cereálií, müsli, pudingov, dezertov, zmrzliny, čokoládových receptov alebo na prípravu teplého kakaa, domácej čokolády alebo studených koktailov.

    Recept na domácu RAW čokoládu č. 1

    V miske nad parou rozpustíme kakaové maslo (rýchlejšie rozpustíte keď ho nadrobíte na menšie kúsky), môžete pridať aj trochu kokosového oleja pre dodanie kokosovej chuti. Vmiešame kakaový prášok v pomere cca 1:1 alebo trošku viac kakaového masla. Na prisladenie môžeme použiť lucuma prášok, kokosový cukor, agávový sirup alebo javorový sirup. Osobne preferujeme javorový sirup alebo kokosový cukor. Všetko dobre premiešame, zmes vylejeme na plytký tanier alebo do formičiek, necháme vychladnúť-stuhnúť a môžeme vychutnávať. Takto si môžete vyrobiť pravú domácu a hlavne zdravú čokoládu s obsahom cenných výživných látok - vitamínov, minerálov, antioxidantov, zdravých tukov.

    Recept na domácu RAW čokoládu č. 2

    • 100g kakaového prášku (prípadne skúste aj menej napríklad 80g)
    • 40g karobového prášku (na zjemnenie horkosti kakaa) alebo skúste 30-35g
    • 120g kokosového oleja (v tekutom stave, roztopíme si ho najprv v teplom kúpeli)
    • 65g kešu masla (vyskúšajte aj arašidové, mandľové, lieskovcové alebo kokosové maslo)
    • 80g javorového sirupu (prípadne agávový sirup)
    • 1 čaj. lyžička vanilkového prášku (nie je nutné), alebo 15-20 kvapiek vanilkového extraktu

    Kakao a karobový prášok si najprv preosejeme aby sme získali čo najjemnejší prášok bez hrudiek a potom pridáme ostatné ingrediencie (kokosový olej musíme mať v roztopenom tekutom stave). Všetky ingrediencie potom spolu poriadne premiešame v sklenenej miske až vznikne čokoláda krémovej konzistencie. Ak by ju niekto chcel redšiu, môže si doliať trochu kokosového oleja. Čokoláda je tým pádom hotová a môžeme maškrtiť. Môžete ju odliať do formičiek alebo len tak na tanier, prípadne ponamáčať v nej kúsky ovocia alebo orechy a nechať stuhnúť zo 2 hodinky v chladničke. Pretože kokosový olej narozdiel od kakaového masla sa rozpúšťa pri bežnej izbovej teplote (hlavne v lete), čokoládu uschovávame v chladničke. Táto verzia zdravej čokolády je skutočne lahodná, rozplýva sa na jazyku a kešu maslo výborne nahrádza mliečnu zložku. Nakoľko je to nami odskúšaný a obľúbený recept, pripravili sme pre vás aj sériu fotografií z našej prípravy tejto RAW čokolády.

    Recept RAW čokoláda s kokosovým olejom a kešu maslom

    Naša najobľúbenejšia verzia RAW čokolády

    • 100g kakaový prášok (prípadne skúste aj menej napríklad 85g)
    • 35g karobový prášok
    • 2g mesquite prášok
    • 2g lucuma prášok
    • 2g maca prášok
    • 130g kokosový olej
    • 60g kešu maslo
    • 80g javorový sirup
    • 1 čaj. lyžička vanilkový prášok (alebo 15-20 kvapiek vanilkového extraktu)
    • štipka morskej soli

    Raw čokoláda v polykarbonátovej potravinárskej forme

    Na odliatie čokolády používame tabličkovú pevnú polykarbonátovú formu pre potravinárske účely. Na trhu sú dostupné verzie s rozličnými vzormi a tvarmi. Po vytuhnutí v chladničke vložíme ešte na 2 hodinky do mrazničky, vyberieme, formu trochu po bokoch jemne prehneme a čokoláda by mala jednoducho po obrátení sama vypadnúť. Výsledok nášho snaženia môžete vidieť v detaile na nasledujúcom obrázku.

    Detail domácej čokolády odliatej vo forme

    Obsah: 250g kakaového prášku z kakaovníka (Theobroma cacao) vzácnej odrody Criollo z ekologického pestovania Peru. 100% jednozložkový produkt v BIO/organickej kvalite bez umelých farbív, plnív, spojív, konzervačných látok a iných prísad, bez GMO, v svetlu nepriepustnom, znovu uzatvárateľnom ZIP obale. Neobsahuje lepok (glutén), vhodný pre celiatikov, vegetariánov, vegánov a vitariánov.

    Priemerné výživové hodnoty na 100g: Energia 369,8 kcal / 1542 kJ, bielkoviny 27.92g, tuky 12.32g (z toho nasýtené mastné kyseliny 7.4g), sacharidy 22.56g (z toho cukry 0.73g), vláknina 28.5g, sodík 17mg.

    Krajina pôvodu: Peru - Južná Amerika

    Bio certifikácia: EU

    EU certifikácia

    Produkt nie je určený k používaniu ako náhrada pestrej a vyváženej stravy. Produkt nie je určený pre deti do 3 rokov. Tehotné a dojčiace ženy, ľudia so zo závažnými chorobami (napr. kardiovaskulárne choroby, pacienti po transplantácii) sa o užívaní produktu poraďte s lekárom. Po užití vytlačte z balenia prebytočný vzduch a skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste.

    UPOZORNENIE: Podľa nariadenia Európskeho parlamentu a rady ES č. 1924 z roku 2006, nemôžu byť žiadnym potravinám priraďované iné výživové a zdravotné tvrdenia okrem povolených. Všetky informácie o výživových a zdravotných tvrdeniach uvedené na našej stránke sú len súborom informácií voľne prístupných z domácich a zahraničných informačných zdrojov a za žiadnych okolností nie sú dôkazom o skutočnom pôsobení potraviny prípadne jej nutričných a liečivých účinkoch. Pokiaľ chce spotrebiteľ presné informácie podložené odbornými a vedeckými štúdiami je dôležité oboznámiť sa s nimi prostredníctvom všetkých dostupných odborných zdrojov. Možné pozitívne ale aj nežiadúce účinky potraviny treba pred použitím vždy vopred konzultovať so svojím lekárom!

  • Bez lepku áno
    Bez GMO áno
    Forma prášok
    BIO kvalita áno
    Vegan áno
    RAW áno
    Obsah 250 g
    Krajina pôvodu Peru

4 ďalšie produkty v tej istej kategórii:

Zákazníci, ktorí si kúpili tento produkt, si kúpili aj...