Kategórie produktov

Odber noviniek

Naše telo je naprogramované na dlhovekosť, približne na 120 rokov. Píše sa o tom aj v Biblii.

Ľudia, ktorí sa skutočne dožili okolo 120 rokov a ich vek bol preukázateľne overený:

  • francúzka Jeanne Louise Calment-ová (1875 - 1997) sa dožila 122 rokov
  • japonec Shigechiyo Izumi (1865 - 1986) dožil veku 120 rokov
  • japonec Jiroemon Kimura (1897 - 2013) dožil veku 115 rokov
  • američanka Besse Cooper-ová (1896 - 2012) dožila veku 116 rokov
  • američanka talianskeho pôvodu Dina Manfredini (1897 - 2012) dožila veku 115 rokov

Náš spôsob života - každý hnev, každý stres, negatívne myslenie, neprirodzená strava a stravovacie návyky, nedostatočné prežúvanie potravy, nedostatok pohybu, tekutín a spánku, jednoducho každé životu nepriateľské správanie odpisuje niečo z konta nášho života a núti nás predčasne zostarnúť, ochorieť a urýchľujú našu smrť.

Ľudské telo je úžasný dômyselný „stroj“, ten najcennejší majetok a zdravie je to najdôležitejšie čo máme. Málokto z nás však vie ako telo funguje. Naše telo sa skladá z miliárd buniek, ktoré potrebujú správne živiny inak sa im nepodarí správne fungovať. Ľudské telo potrebuje stravu a kyslík tak ako automobil benzín alebo naftu. Spaľovací systém auta potrebuje stály a presný prísun vhodnej zmesi aby dobre fungoval. Spaľovací systém ľudského tela je vydaný na pospas náladám a chutiam svojho majiteľa, k čomu taktiež prispieva potravinársky priemysel v podobe širokej škály sladkostí, cukroviniek, sladkých nápojov, chipsov a iných slaných pochutín dostupných v obchodoch v hojnom množstve. Je tak odolný, že vydrží záťaž takmer čohokoľvek, pokiaľ to nie je žieravina alebo jed. Tráviaci systém človeka zvládne toho naozaj veľa, ale nie navždy. Konzumáciou nevhodnej stravy a zlou životosprávou skôr alebo neskôr človeka v závislosti na súčasnom stave choroba postihne.

„Pokiaľ človek nebude študovať sám seba kým je zdravý, bude to musieť urobiť keď ochorie.“ (J. Stevenson)

Keď človek nie je zdravý a necíti sa dobre, je to signál, že v jeho živote sa deje niečo nesprávne. Pokiaľ už zdravotné problémy nastanú, kým si ich skutočne uvedomíme a začneme riešiť, väčšinou sú dosť vážne. Existuje nespočetne veľa chorôb, ale vo väčšine prípadov len jediná príčina - neprirodzený spôsob života. Druhou príčinou môžu byť infekcie závažnými odolnými mikroorganizmami (ako napr. Borrelia, Chlamýdie, Clostridium Botulinum, Mycobacterium tuberculosis, Staphylococcus aureus, Helicobacter pylori, HIV a iné). Mnohí ľudia iba užijú nejaký prostriedok na potlačenie bolesti, čo však zdravotný problém nerieši a keď bolesť zmizne, myslia si, že sú zdraví.

Na fyzickej úrovni sa choroba často začína prekyslením a s tým súvisiacim zanesením organizmu odpadovými produktami (narastajúcou jedovatosťou organizmu) vytvárajúce vhodné prostredie pre rozvoj mikroorganizmov a parazitov, ako aj vyčerpaním životne dôležitých skladov minerálnych látok v tele. Táto toxicita má za následok poškodenie a rozpad buniek, vytvára v našom tele podmienky pre napadnutie baktériami a vírusmi. Práve preto je potrebné aby každý z nás prebral za seba zodpovednosť a upriamil pozornosť na prevenciu správnou životosprávou a zdravým stravovaním. Súčasťou zdravej životosprávy by u každého z nás malo byť aj pravidelné alebo občasné vedomé držanie pôstu/hladovky pre telesnú ale aj duševnú očistu.

„Túžba pchať do seba lieky je azda najväčším omylom, ktorý človeka odlišuje od zvierat.“ (William Osler)

Pred dva a pol tisíc rokmi v starovekom Grécku, Hippokrates považovaný za zakladateľa medicíny ako vedeckého oboru poučoval svojich študentov o najpravdivejšom výroku: „Jedlo nech je tvojim liekom a liek nech je tvojim jedlom.“ (460 - 380 pred n.l.). Jeho zásadami v liečení chorých bola zmena stravy a zmena prostredia. Vyhlásil, že nie čary, ale vďaka prírode sa ľudia môžu uzdraviť. Tvrdil, že ochorenia do človeka vstupujú jedlom. Príroda lieči, lekár je iba jej asistentom, ktorý prírodu podporuje.

Najcennejšia vlastnosť ľudského tela je schopnosť opraviť sa samo pokiaľ mu dáme čo potrebuje. Pokiaľ prírode vytvoríme správne podmienky, je tým najlepším lekárom.

Každý lekár pred udelením diplomu musí zložiť Hippokratovu prísahu. Napriek tomu tisícky výskumných pracovníkov farmaceutického priemyslu vytvára nové chemické syntetické lieky pre každú chorobu s navyše mnohými vážnymi vedľajšími účinkami a nebezpečím návyku. Ich heslo v boji proti chorobe môžeme nazvať „Tvojim liekom nech je nová kombinácia chemikálií.“ Ide o presný opak toho, čo nám Hippokrates odkázal. Napriek pokrokom vedy a nespočetným financiám investovaným do lékarskych výzkumov, ľudia stále viac trpia mnohými civilizačnými chorobami ako obezita, vysoký krvný tlak, cukrovka, alergie, choroby dýchacích ciest, artérioskleróza, ochorenia srdca, pečene, obličiek, nervové a psychické ochorenia, rakovina.

Zabúdame, že zdravie je možné získať len rešpektovaním prírodných zákonov.

Človek je jediný tvor na Zemi, ktorý svoje jedlo tepelne upravuje (veľmi často je to najmä nezdravé vysmážanie, pečenie na tuku), konzumuje množstvo rafinovaných neprirodzených potravín (sladkosti, pochutiny, iné výrobky z bielej múky a škrobov, pufované cereálie/obilniny, rafinované tuky, sladené nápoje,...) a zároveň jediný, ktorého postihuje rakovina, ochorenie srdca, cukrovka, vysoký krvný tlak, obezita, črevné problémy a mnohé iné. Zvieratá, ktorých postihujú niektoré z týchto ochorení sú väčšinou tie kŕmené človekom, alebo ktoré dojedajú zbytky po ľuďoch. Viete, že zahriatím jedla na viac ako 46 stupňov Celzia ničíme enzýmy, ktoré zodpovedajú za správne telesné funkcie? Dlhé zahrievanie jedla na vysokej teplote mení jeho chemickú štruktúru, do určitej miery klesá obsah niektorých nutričných látok, rastlinná vláknina sa síce stáva lepšie stráviteľnou, ale tá by skôr mala byť vo svojej prirodzenej podobe hlavne potravou pre našu črevnú mikroflóru. Za účelom pestovania dlhodobého zdravia je nevyhnutne dôležité zaradiť aspoň z polovice do svojho jedálnička surové ovocie a surovú listovú alebo aj inú zeleninu, vaša črevná flóra (prospešné baktérie) bude veľmi vďačná. Ak chceme maximalizovať obsah vlákniny a zachovať čo najviac nutričných zložiek, konzumujme minimálne spracované rastlinné potraviny a snažme sa minimalizovať čas a teplotu varenia.

Na prelome dvadsiateho storočia sme mnohé naše rozhodnutia ohľadom jedla, v mene zvyku, pohodlia alebo chuti preniesli na potravinársky priemysel. Súčasná ohromná miera obezity a cukrovky sú svedectvom o viere, ktorú dávame korporáciam, aby nás dobre kŕmili. Potravinársky priemysel je ale podnikanie, nie je to rodič, väčšinou mu nezáleží na tom čo jeme, pokiaľ sme ochotní za to platiť. Týka sa to samozrejme aj predajných stánkov/bufetov s langošmi, koláčikmi, cukrovinkami a iných chuťových lákadiel s priateľským úsmevom personálu na tváry. Voľba je však nakoniec vždy na každom z nás konzumentov, či podľahneme chutiam takýchto pokušení a podporíme tým parazitovanie na našom zdraví alebo si dáme naozaj záležať a budeme mať vedomú kontrolu nad tým, čo vložíme do úst v prospech nášho organizmu. Domáca príprava jedla z prirodzených prírodných potravín má oveľa viac ako sentimentálnu hodnotu, je to zručnosť prežitia.

Každodenný jedálniček väčšiny populácie s veľkým podielom živočíšnych produktov, výrobkov a polotovarov z bielej múky, cukrov a iných ťažko priemyselne spracovaných potravín je veľmi vzdialený prírode, z ktorej práve pochádzame. Narúšajú náš metabolizmus, naše cievy sa zanášajú cholesterolom zlého typu a aj napriek veľkej kvantite nedokážu poskytnúť organizmu všetky potrebné živiny. Naša pečeň (centrálna chemická továreň) v úlohe neutralizácie a odstraňovania jedov a obličky (krvný filter) dostávajú naozaj zabrať.

Očistnú pečeňovú, obličkovú a protiparazitálnu kúru by mal absolvovať každý z nás aspoň 1-2 krát do roka.

Výnimočná kniha - Úžasná očista pečene a žlčníka, autor Andreas Moritz

Výborné prírodné prostriedky na podporu pečene sú napríklad pestrec mariánsky, púpava, chanca piedra, na obličky chanca piedra, žihľava, vres. Avšak dôkladnému prečisteniu pečene a čo je najdôležitejšie spriechodneniu žlčovodov sa venuje výborná kniha od Andreasa Moritza pod názvom Úžasná očista jater a žlučníku dostupná na Slovensku v českom jazyku. V knihe nájdete všetky potrebné informácie k očiste pečene aj obličiek a odhalíte tak tajomstvo k samouzdraveniu tela.

Ochorenia z nedostatku minerálnych látok: artérioskleróza, vrásky, vypadávanie vlasov, problémy s platničkami, zubný kaz, kŕčové žily, slabinová prietrž, osteoporóza, paradentóza.

Ochorenia z nedostatočného vylučovania odpadových látok: akné, alergie, hnisavé mandle, ekzémy, vredy, potenie nôh, neurodermatitída, vred predkolenia, psoriáza, zubný plak.

Ochorenia z usadzovania: starobné fľaky, artérioskleróza, artróza, reumatizmus, artritída, kamene v mechúre, žlčníkové kamene, dna, obličkové kamene, mozgová príhoda, zubný kameň.

Samozrejme niektoré z nich môžu byť aj infekčného pôvodu.

Sme mladý tím ľudí, ktorí taktiež dlhý čas doplácali zdravím na neprirodzený spôsob života. Zdravotné problémy nás donútili zastaviť sa, zamyslieť a spoznať súvislosť medzi zdravým a správnou životosprávou. Vyhľadávame a ponúkame prírodné rastlinné produkty vychádzajúce z ľudovej múdrosti a liečiteľstva overené stáročnou až tisícročnou praxou. Naša ponuka sa zameriava najmä na tzv. superpotraviny (ako napr. mladý jačmeň, mladá pšenica, maca, kakaové bôby, huby, chlorella, spirulina...), sú to výživné potraviny/doplnky stravy, ktoré aj vďaka šetrnému spracovaniu poskytujú vysoký podiel antioxidantov, bielkovín, vitamínov, minerálov a iných dôležitých živín oproti bežným a rafinovaným potravinám. Sú to tzv. "zázraky" medzi potravinami známe svojimi účinkami už stovky až tisíce rokov. Nie sme zástancami izolovaných syntetických vitamínových doplnkov. Skutočná výživa sa nachádza v zložitých väzbách a komplexoch širokého spektra nutričných látok obsiahnutých v plnohodnotných prírodných potravinách ako sú ovocie, zelenina, rastliny, orechy, semienka, strukoviny, obilniny. Ďalej v našom eshope nájdete aj zdravé rastlinné oleje lisované za studena (tzv. panenské), orechy a orieškové maslá, semienka, prírodné sladidlá, produkty na očistu čriev a detoxikáciu, ajurvédske byliny, medicinálne huby, bylinné čaje, bylinné extrakty, regeneračné krémy a mnohé iné.

Živá surová strava (RAW) - nová potravinová pyramída

Čínska štúdia - V 70. rokoch sa v Číne uskutočnil najväčší prieskum ohľadne výskytu a úmrtnosti na rôzne druhy rakoviny kedy 650 000 pracovníkov spolu s lekárskymi vedcami zhromaždili informácie od vyše 800 miliónov čínskych občanov. Výsledkom bolo zistenie, že rakovina sa vyskytovala najmä v niektorých častiach Činy a v iných ju takmer nepoznali. Nutričný biochemik T. Colin Campbell, PhD z Cornellovej univerzity v spolupráci s výskumníkmi z Oxfordskej univerzity a Čínskej akadémie pre preventívnu medicínu analyzoval výsledky tohto obrovského prieskumu a v 80. tych rokoch započal v Číne štúdiu na vzorke 6500 ľudí zo 65 krajov, skúmali účinky konzumácie živočíšnej a rastlinnej stravy. V každom kraji si zvolili 2 dediny s náhodným výberom 50 rodín, jeden dospelý z každej domácnosti (polovica mužov a polovica žien), vykonali krvné testy, vzorky moču a spísali všetko, čo rodiny konzumovali počas troch dní. Jedna skupina ľudí konzumovala stravu bohatú na živočíšne produkty (mäso, živočíšne tuky, vajcia, mlieko, syry) zatiaľ čo druhá iba rastlinnú stravu a znížením príjmu spracovaných potravín a rafinovaných sacharidov. U skupiny, ktorá jedla prevažne živočíšne produkty sa vyvinula rakovina, zatiaľ čo skupina na rastlinnej strave zostala zdravá. Potom sa strava zamenila obom skupinám, ľudia s rakovinou sa na rastlinnej strave uzdravili! Pôvodná zdravá skupina začala s konzumáciou živočíšnych produktov a ochoreli na rakovinu! Tento postup sa opakoval celkom 50 krát v priebehu okolo 20 rokov!!! Na záver T. Colin Campbell spolu so synom Thomas M. Campbell výsledky štúdie publikoval v roku 2005 v knihe The China Study (www.thechinastudy.com). Kniha bola preložená do češtiny v roku 2010 (Čínská studie - vydavateľstvo Svítaní) a do slovenčiny v roku 2017 (Čínska štúdia - vydavateľstvo Aktuell). Je to najkomplexnejšia štúdia o výžive v histórii medicíny.

kniha Čínska štúdia - najkomplexnejšia štúdia o výžive v histórií medicíny

Čínska štúdia je jedna z najdôležitejších kníh o výžive aká bola kedy napísaná. Odporúčame ju každému komu záleží na svojom zdraví a budúcnosti, nakoľko rozptyľuje množstvo mýtov a dezinformácií o zdraví. Informácie obsiahnuté v tejto knihe môžu zmeniť váš život k zdravšiemu a šťastnejšiemu. Prosím nájdite si čas a čítajte ju skutočne veľmi pozorne, stojí za to.