Kategórie produktov

Odber noviniek

Vegánsky silák prijíma potravu 1x denne! Prerušovaný pôst 2. časť

Vegánsky silák prijíma potravu 1x denne! Prerušovaný pôst 2. časť

Nehovorím, že máte jesť jeden krát za deň, ale chcem vám ukázať aký mocný prerušovaný pôst je a zahnať rad mýtov... napr. to, že máme jesť každých pár hodín, alebo že potrebujeme živočíšne produkty. Zoznámte sa s Dr. Nun Sava-Siva Amen-Ra, Dr.PH, MA, MSW, LGSW, svetový šampión vo vzpieraní (2013 svetový rekord v mŕtvom ťahu 305kg, v hmotnostnej kategórií do 82.5kg, National Championship, ADFPF - American Drug-Free Powerlifting Federation), ktorý konzumuje iba jedno vegánske jedlo za deň.

Ako je to možné? Pretože berie svoju stravu a životný štýl vážne. Nekonzumuje mäso, ani akékoľvek iné živočíšne produkty a žiadny cukor. Je to presný opak takmer každého človeka v modernom svete, ktorý je nič iné len živočíšne produkty, cukor a rafinované potraviny od okamihu keď ráno vstane až do večera keď ide spať. Ľudia okusujú kúsky jedla po celý deň, a to je časť problému, najmä pre tých, ktorí majú problém s nadváhou.

Mnohí ťažko uveria tomu, že prijíma len 1000 až 1500 kalórií denne, obzvlášť so všetkými tými svalmi. Je to niečo podobné ako autá a lietadlá v súčasnosti, majú dvojnásobnú silu a pritom spotrebujú len polovicu paliva než pred tridsiatimi rokmi. Všetko je to o efektívnosti - naplno využiť každú kvapku paliva. Cara a ja (Markus) nepočítame kalórie, my jednoducho cítime čo potrebujeme. Nie je to o tom KOĽKO jeme, ale ČO jeme.

Dr. Amen-Ra je extrémny príklad ľudskej disciplíny. Nechce alebo neočakáva od nás aby sme všetci boli ako on, ale chce aby sme sa učili z jeho príkladu. Nič sa nevyrovná skutočnému živému dôkazu. Nie, neužíva steroidy. On nemusí. Jeho telo prirodzene vytvára veľké množstvo rastového hormónu vďaka prerušovanému pôstu a kvalitnému spánku. Veľké svaly pre neho nie sú tak dôležité, sú jednoducho vedľajším produktom jeho životného štýlu. Jeho skutočným záujmom je maximálne predĺženie života a kvalita života.

Aeróbne cvičenia - kardio

Anaeróbne cvičenie - odporové (posilovanie)

Je to rovnako dôležité pre staršie ženy ako aj mladších mužov. Svaly, hormóny a zdravie by nemali slabnúť až tak ako sa to v súčasnosti deje čím sme starší. Odporové cvičenia s váhou (posilovanie) zvyšujú ľudský rastový hormón, ktorý pomáha udržovať nás mladých. Ich nevykonávanie vedie ku všetkému od ubýtku kostnej hmoty až k starnutiu a srdcovým infarktom. Týmto sa líšia od aeróbnych / kardio cvičení. Nemôžete si myslieť, že 30 minútová chôdza alebo beh je všetko cvičenie pre celý deň. Nie, je potrebné aby ste tlačili a ťahali aj nejakú váhu, aj keby to bola len váha vášho tela.

Takže aký je jeho režim? Pozrite si video pre podrobnejšie vysvetlenie, ale v skratke – nekonzumuje žiadne jedlo po dobu 23 hodín, jedlo prijíma veľmi neskoro večer (neodporúča sa väčšine ľudom, ktorí nenasledujú jeho extrémny protokol), aeróbne (kardio) cvičenia 1 – 2 krát za deň, odporové cviky s váhou (posilovanie) v noci s integráciou jógových pozícií medzi sériami. Jeho posilovacie cviky sa ničím nelíšia od kohokoľvek iného. Meditácia v priebehu dňa, bylinný čaj po celý deň - bez cukru, sladí iba stéviou.

Jeho trojchodové vegánske menu na konci dňa trvá menej ako jednu hodinu. Prvý chod je kopa rastlinných práškov (vitamíny, minerály a aminokyseliny, podobné Markusovým produktom Green Formula a Plant Protein), ktoré dodávajú všetky potrebné živiny pre daný deň. Druhý chod, teda hlavné jedlo často pozostáva z nejakých orechov, fazule, ryže, sóje a podobne. Hlavným účelom tejto časti jedla je pocit sýtosti a užívania si jedla (skutočná výživa bola v prvom chode - v rastlinných práškoch). Tretím chodom je jednoduchý dezert, dvomi favoritmi sú orechy v tmavej čokoláde alebo “peanut butter sandwich” (sendvič s arašidovým maslom), ktorý sa skladá z nahrubo drvených arašidov a konzervovaného ovocia. Jednoduchý život bez stresu (trénuje aj ľudí, ktorí to berú rovnako vážne), zarába si vďaka svojim knihám na základe dobrovoľných príspevkov. Napísal desať kníh na báze dobrovoľných príspevkov, v ktorých podrobne opisuje každý aspekt svojho životného štýlu. Tieto knihy sú napísané veľmi vedecky, nie sú pre každého, najmä nie pre tých, ktorí hľadajú rýchlu nápravu svojich problémov. Knihy sú určené pre ľudí s vážnym záujmom a množstvom disciplíny. Jeho webstránka je www.AmentaEliteAthlete.com, prosím rešpektujte a kontaktujte ho iba vtedy ak máte vážny záujem, nie iba niekto zvedavý, kto hľadá rýchlu odpoveď na svoje problémy. Dr. Amen-Ra žije mníšskym životom a cení si pokoj.

Zrejme toto nie je pre väčšinu ľudí, ktorí sú príliš lapení v modernom svete komfortu a okamžitého uspokojenia, ale je veľa čo sa máme učiť od tohto muža, ktorý ovládol svoj život. Je pekné vidieť, čo je možné. Dúfajme, že nás to inšpiruje trochu viac správnym smerom, aj keď to znamená, že nebudeme jesť aspoň tak dlho ako zvládneme po prebudení... alebo budeme stáť viacej namiesto sedenia... alebo už nikdy nebudeme jesť mäso, mlieko, syry, vajcia, ryby alebo iné živočíšne produkty... alebo zmenšíme našu závislosť na sladké veci. Každou trochou si pomáhame zlepšovať zvyšok našich životov.

Zdroj: Markus Rothkranz - Vegan strongman eats one meal a day!